Vuren met negen man onderuit

vuren • Het liep bij Vuren niet zoals gehoopt tegen NEO'25. De ploeg verloor niet alleen de wedstrijd met 1-2, maar kreeg ook twee keer rood. Vuren moest het al doen zonder de geblesseerde Danny Muilenburg en Ryan van Wijk en zag na een kwartier ook de al niet fit aan de wedstrijd begonnen Sjors Vonk uitvallen.

"Maar de eerste twintig, vijfentwintig minuten waren heel aardig, we speelden op z'n Vurens. Naar voren dus", vond Ron Vlot. "Echte kansen hebben we niet gekregen. Daarna werden we slordiger, maar NEO'25 was ook niet best."

Toch kwamen de gasten op voorsprong. Vlak voor rust maakte Kaj Brijder op aangeven van Luuk van der Vliet de 1-1. Na rust moest Bastiaan van Horssen met twee keer geel naar de kant. Vuren blunderde achterin en kwam opnieuw op achterstand. "Maar ook met tien man kregen we twee opgelegde kansen op de gelijkmaker", doelde Vlot op kansen voor Timothy Bonthuis en Michael Tahamata.

Direct rood

Vuren eindigde de wedstrijd met negen man toen de jonge Ronald Vroegh, die wegens de blessure van Muilenburg weer eens in de basis begon, met direct rood van het veld moest. "Terecht, want hij sloeg", gaf Vlot toe. "Maar het was wel een reactie op een slaande beweging van een tegenstander en dat is volgens mij ook gewoon rood. Maar die jongen kreeg geel. Ik vond de scheidsrechter 'oerslecht'. Maar goed, dat is niet de reden dat we verloren hebben. Dat komt doordat we te moeilijk scoren."