LRC: nederlaag met perspectief

leerdam • LRC Leerdam verloor op eigen veld met 1-3 van titelkandidaat Sportlust'46. Rob Hilbers vond het een nederlaag met perspectief. "Maar wel weer een nederlaag. Door het spel kan ik hiermee beter leven dan vorige week, maar het blijven nul punten", concludeerde Hilbers. LRC bood de tegenstander heel aardig partij, maar moest toch zijn meerdere erkennen in de gasten uit Woerden. "Er was een aantal momenten dat we de ruimte kregen om hen pijn te doen, maar daar maakten we geen gebruik van. En dat deden zij wel."

De gasten namen vroeg de leiding, maar LRC liet zich niet van de wijs brengen. "Dat deed me wel deugd. We herstelden ons prima", zag Hilbers. Arwin van Soest wist het net weer eens te vinden en zorgde voor de 1-1 ruststand. "Na rust ging het niet zoals we willen en zoals het moet. Het was moeilijk." Sportlust maakte het verschil met twee treffers.


Heukelum na rust ruim onderuit

heukelum • Heukelum verloor met ruime cijfers van EBOH. Na een 1-0 ruststand gingen de gasten er met een 1-4 overwinning vandoor. "Vier tegentreffers in één helft is te veel, zeker thuis", vond Verbeek. "Het was vandaag echt een wedstrijd met twee gezichten." Ferry Meijdam bracht Heukelum razendsnel aan de leiding. "En daarna kregen we een paar goede mogelijkheden op meer", zag Verbeek. "Ik vond ons voor rust eigenlijk gewoon goed spelen." Na rust was het een heel stuk minder bij Heukelum. In korte tijd kwam EBOH op voorsprong. Heukelum moest meer risico nemen, maar was niet in staat nog gevaarlijk te worden. EBOH counterde met weer twee snelle treffers in het slotkwartier naar 1-4.


HSSC'61 geeft derbyzege vervolg

hei- en boeicop • Een week na de derbyzege bij sc Everstein versloeg HSSC'61 ook GDC: 3-1. Tot volle tevredenheid van trainer Gerrit Molenaar. "Een prima wedstrijd, vooral voor rust waren we aan de bal erg goed", vond Molenaar, die extra complimenten had voor Nicky van Dam. "Vorig seizoen was moeilijk, maar hij zit er de laatste weken weer lekker in. Hij speelde erg goed." Van Dam nam zelf de 2-0 voor zijn rekening, nadat Bas Scheenhart de score opende. Na rust voerde Tristan Koet de score verder op, voordat GDC iets terug deed. "Vooral de bereidwilligheid van de groep om er vol voor te gaan, stemt me erg tevreden", besloot Molenaar.


Eindelijk eerste zege voor Rhelico

rumpt • Rhelico heeft zijn eerste winst van het seizoen gepakt. De 2-1 zege op MVV'58 bezorgde de ploeg uit Rumpt ook meteen de eerste punten. "Dat werd een keer tijd", zei Olav van Rijkom. "Vandaag zat het bij ons een keer mee en dat hadden we even nodig." MVV'58 nam voor rust de leiding, maar nadat Rhelico via Boy Harks op 1-1 kwam, namen de frustraties bij de gasten wat toe. "We wisten dat we ons koppie erbij moesten houden. MVV was erg veel met zichzelf en de scheidsrechter bezig", zei Van Rijkom. Na rust maakte Bram van Bergen van der Grijp de 2-1. "Kort nadat een doelpunt van MVV was afgekeurd, omdat onze keeper Michel Kuipers een zetje had gekregen. Wij waren er daarna razendsnel uit", aldus Van Rijkom. MVV'58 eindigde de wedstrijd na drie rode kaarten met acht man.