Opnieuw tegenslag voor Beesd

kruisstraat • Beesd kreeg bij concurrent RKKSV opnieuw een dreun te verwerken. De mannen van Dick Wammes stapten voor de zevende keer dit seizoen met lege handen van het veld. "We moeten stug doorgaan. We wisten voor het seizoen dat dit kon gebeuren, maar ik ben er heilig van overtuigd dat het tij gaat keren", houdt Dick Wammes hoop.

Vroeg doelpunt

Bij RKKSV kreeg Beesd een vroeg doelpunt om de oren, maar de ploeg kreeg daarna nog volop mogelijkheden om toch met een voorsprong te gaan rusten. De grootste kans was voor Jarno van de Water, maar hij gleed bij het nemen van een strafschop uit en miste. In de blessuretijd van de eerste helft tekende Kevin Spronk toch nog voor de gelijkmaker.

"Na rust hebben we het nog tien minuten heel aardig gedaan, maar daarna zakten we weer weg", zei Wammes. "Iedere tegenslag komt bij ons bikkelhard aan op dit moment." Een kwartier voor tijd maakte de thuisploeg de 2-1, die Beesd niet meer te boven kwam.

Pelle Sterk laat Bert Kooij kansloos

nieuwland • In de strijd om ket kampioenschap bij de dammers van NDV uit Nieuwland maakte Pelle Sterk geen fout. Hij versloeg Bert Kooij die in het eindspel kansloos was. Arie Haag is bezig aan een sterk seizoen en won van Ton van Beuzekom. Arie de Ruiter en Jan Joost de Jong zijn hopeloos uit vorm en verloren van Jan Alting en Wim 't Lam.

De uitslagen: Arie Haag – Ton van Beuzekom 2-0, Pelle Sterk – Bert Kooij 2-0, Jan Alting – Arie de Ruiter 2-0, Cees J. de Jong – Ko Heikoop 1-1, Jan J. de Jong – Wim 't Lam 0-2.

Komende zaterdag speelt NDV voor de nationale competitie thuis tegen het sterke Cema de Vaste Zet. Deze wedstrijd wordt gespeeld aan de Smalzijde 11, aanvang 12:00 uur.