Onnodig puntverlies van SC Everstein

everdingen • Dat titelkandidaten SC Everstein en SV Capelle de punten deelden (1-1) was te billijken, maar eigenlijk had de thuisclub gewoon moeten winnen.

SC Everstein wist al na een kwartier dat het lastig zou worden. In die fase deelden de roodhemden de lakens uit. De dominantie leverde vijf prima kansen op, maar het ontbeerde met name Robbie de Roos aan scherpte. Halverwege de eerste helft kwamen de bezoekers fortuinlijk op voorsprong toen keeper Emiel Schippers de bal na een schot uit de tweede lijn uit zijn handschoenen liet glippen: 0-1.

Daarna kwam SV Capelle beter in de wedstrijd. De gasten bleven makkelijker in balbezit en wonnen meer duels. Sander Bergshoeff was dicht bij de gelijkmaker, maar schoot de bal op de lat. Kort voor rust bekroonde hij een lange aanval met zijn eerste competitietreffer: 1-1.

Na de thee deed SC Everstein er alles aan om de overwinning naar zich toe te trekken. Trainer Carel van der Velden paste aanvallende wissels toe, en zag zijn mannen steeds vaker koers zetten naar het doel van de gasten. Bergshoeff, Simon van Zante en de doorgeschoven Brayton Biekman misten echter tal van kansen, terwijl SV Capelle pech had dat een schot werd gekeerd door de lat. "We hebben het, niet voor de eerste keer dit seizoen, voor rust laten liggen", analyseerde trainer Carel van der Velden.