• Aimen Seqqal voor WNC in actie tegen Sliedrecht.
• Aimen Seqqal voor WNC in actie tegen Sliedrecht. Foto: Jeroen de Bruin

WNC voorlaatste na laat 0-1 verlies tegen koploper Sliedrecht

waardenburg • WNC is na de zesde nederlaag op rij in de eerste klasse voorlaatste. Sliedrecht maakte in Waardenburg overigens zijn koppositie - zeker voor rust - niet waar. Herstel in de tweede helft leverde Sliedrecht toch nog een late 0-1 zege op. In de slotfase kopte Marciano Simonis de lijstaanvoerder naar de winst.

Het zit WNC dit seizoen niet mee. Tegen Sliedrecht lag een verdienstelijk gelijkspel lang binnen bereik, maar in de 87e minuut viel toch nog de 0-1. Voor Sliedrecht lonkt nu de eerste periodetitel. Sliedrecht had het geluk van de koploper. Net als twee weken eerder in Leerdam tegen LRC werd opnieuw vlak voor tijd met 0-1 gewonnen. WNC-trainer Cor Prein zit met zijn equipe in de hoek waar de klappen vallen: "Eén punt was terecht geweest. We waren lang gelijkwaardig aan de koploper. Voor rust hebben we twee mogelijkheden gehad om op voorsprong te komen. Na rust werd het lastiger, maar gelukkig redde Nehemia Sanaky op de doellijn en pakte keeper Arjen Kaasjager enkele ballen goed. Het is zuur om zo laat dan toch te verliezen."

Voor rust had WNC meer balbezit dan de tegenvallende koploper. Sliedrechts keeper Mathijs Donatz verwerkte een vroeg schot van Aimen Seqqal tot corner. Een verre poging van Willem-Paul van der Heijden was te onschuldig. WNC-doelman Kaasjager was zowel bij een ver schot van Marciano Simonis als bij een voorzet van Dennis Verhoef attent. Halverwege de eerste helft kreeg WNC-captain Nehemia Sanaky de eerste gele kaart vanwege een te snel genomen vrije trap, waarvoor de scheidsrechter nog geen sein had gegeven. De Limburgse arbiter Roel Metsemakers paste zich trouwens helemaal bij het matige wedstrijdpeil aan en gaf na deze overbodige prent later ook nog vier gele kaarten aan Sliedrecht-spelers. Bij rust was het nog 0-0, want op een schot na van Nehemia Sanaky uit een pass van Aimen Seqqal voor WNC gebeurde er in de laatste twintig minuten voor de pauze weinig meer.

Na de thee speelde Sliedrecht met twee verse krachten beter dan voor rust. Bij een kopbal van Chris Boom moest WNC-aanvoerder Nehemia Sanaky op de eigen doellijn redden. Pal nadien redde WNC-keeper Arjen Kaasjager bij een schot van Hakan Tokul. De thuisclub kreeg het moeilijk en bofte dat fouten van Maxim Kivaka en Michael Soepnel geen tegengoal kostten. Offensief presteerde WNC weinig meer. Met diverse knappe reddingen hield keeper Arjen Kaasjager de thuisclub op de been. In de 87e minuut bezweek WNC alsnog onder de druk van de koploper. Invaller Akram Chentouf lanceerde op links Roy van 't Hoog en uit diens voorzet kopte Marciano Simonis vrij voor doel simpel raak: 0-1. Daarna forceerde WNC ook in de extra tijd nog wel enkele hoekschoppen, maar Sliedrecht hield de winst vast.