Dorcas Voedselactie in de regio

leerdam/haaften • Dorcas organiseert tot en met zondag 11 november weer haar Dorcas Voedselactie. Op honderden locaties in Nederland – in supermarkten, kerken en scholen – zamelen duizenden vrijwilligers samen met consumenten producten en geld in voor de allerarmsten in Albanië, Moldavië, Oekraïne en Roemenië. Hoe het werkt: vrijwilligers delen voedsellijstjes uit aan het winkelend publiek. Hierop staan producten die samen een voedselpakket vormen. Klanten van de supermarkten kunnen een extra product kopen en deze afgeven aan de vrijwilligers. Daarna wordt alles gesorteerd en tot voedselpakketten gevormd. In Leerdam wordt deze actie op zaterdag 10 november gehouden in de Januspassage op het Europaplein van 08:30 tot 16:30 uur en bij de Emté aan de Westwal van 08:30 tot 16:30 uur. In Haaften bij de COOP van 08:30 tot 16:30 uur.


Carel Konings volgt Van Rijn op

culemborg • Per 1 februari 2019 gaat Joost van Rijn, directeur-bestuurder van openbare regionale schoolgemeenschap Lek en Linge, met pensioen. Carel Konings volgt hem op, hij start op 1 februari volgend op Lek en Linge. Konings werd in 1958 geboren in Haaksbergen en verhuisde voor zijn studie (lerarenopleiding aardrijkskunde-economie) naar Groningen. Daarna heeft hij nog sociale geografie gestudeerd en combineerde deze studie met een baan als docent economische vakken in het (kort) middelbare beroepsonderwijs. Hierna werkte Konings in de zakelijke dienstverlening. Bijna 20 jaar heeft hij bij een werving- en selectiebureau gewerkt, waarvan de laatste 8 jaar in een eindverantwoordelijke positie. Vanaf 2008 werkt Carel in de onderwijssector. De eerste 5 jaar als partner bij een onderwijsadviesbureau en sinds 2013 als rector van het Amadeus Lyceum in Vleuten.


Beweegcursus

lingewaal • Lingewaal Fit, Veilig & Vitaal organiseert vanaf woensdag 14 november een cursus voor senioren die moeite hebben met bewegen, al eens gevallen zijn of angst hebben om te vallen. De cursus is bij fysiotherapie Procare in Vuren en duurt in totaal 24 bijeenkomsten. Meer informatie is verkrijgbaar via 0183-699933.