Over autisme en de feestdagen

leerdam • Sociaal Team in Leerdam organiseert woensdag 21 november een inloopavond in Noorderberg over autisme en de feestdagen. De avond is bestemd voor ouders of verzorgers van kinderen met autisme, die op zoek zijn naar tips omtrent de feestdagen. De zaal is open vanaf 19:15 uur. Meer informatie is te verkrijgen bij Herman Wieringa via h.wieringa@vijfheerenlanden.nl of Laura van Wijnen via l.van.wijnen@vijfheerenlanden.nl.


Opbrengst Bartiméus

regio • Vereniging Bartiméus Sonneheerdt heeft tijdens de jaarlijkse collecte in Leerdam 3.277 euro opgehaald, in Lexmond werd 889,52 euro ingezameld en in Hei- en Boeicop nog eens 518 euro. Het geld is bestemd voor onderwijs, de aanschaf van hulpmiddelen en onderzoek voor de ruim 350.000 mensen in ons land die blind of slechtziend zijn.


Aan de slag met duurzaamheid

heukelum • In navolging van de brede school in Asperen, gaat ook de toekomstige brede school in Heukeum aan de slag met duurzaamheidsonderwijs. Doel is het behalen van het keurmerk 'Eco-Schools' en de bijbehorende groene vlag als teken dat het onderwijs aan de eisen voldoet. Dit betekent concreet dat het thema duurzaamheid terugkomt in alle facetten van het onderwijs. Naast het curriculum moet er ook oog zijn voor het gedrag van leerlingen en medewerkers, bovendien moet de school kleine technische maatregelen nemen om een duurzame school te worden. De brede school in Heukelum is nog in aanbouw, hierin worden De Wegwijzer en De Rietput gehuisvest. Omdat de school nog in aanbouw is, ligt de focus in eerste instantie op het inrichten van het schoolplein. Bedoeling is om een groen én uitdagend speelparadijs te creëren. Leerlingen van beide scholen krijgen hierbij een grote inbreng. Als aftrap vindt er woensdag 7 november een startbijeenkomst plaats, waarbij de directeuren van de school en betrokken leerlingen een intentieverklaring ondertekenen.

q www.eco-schools.nl