Heikoop ontneemt Alting titelillusies

nieuwland • Dammer Jan Alting kan zijn droom op een kampioenschap bij de dammers van NDV in Nieuwland voorlopig in de koelkast zetten.

Die illusie werd hem ontnomen door Ko Heikoop. Ton van Beuzekom is aan een sterk seizoen bezig en nestelde zich in de subtop door Aart de Gans te verslaan. Uitslagen van de onderlinge competitie: Ko Heikoop – Jan Alting 2-0, Ton van Beuzekom - Aart de Gans 2-0, Harrie Kramer – Jan W. van Kekem 1-1, Cees J. de Jong – Albert van den Berg 0-2.


Herstel NDV in landelijk duel

nieuwland • NDV herstelde zich in de nationale damcompetitie goed door met 13-7 te winnen van Limburg CT. De Nieuwlandse dammers lieten zich door nederlagen van Aart de Gans en Jan Willem van Kekem niet uit het veld slaan. Jan van Haarlem, Wim 't Lam, Jan Alting, Pelle Sterk en Peter Heikoop zorgden met hun zeges voor een 10-4 voorsprong. Albert van den Berg stelde met een remise de overwinning op de gasten veilig, waarna ook Bert Kooij en Joop Kwakernaat afrondden naar remise.

In de provinciale competitie klopte NDV het sterke GDC uit Gorinchem nipt met 7-5. Cees J. de Jong, Ko Heikoop en Wim 't Lam wonnen alle drie hun partij. Pelle Sterke speelde remise, zodat het verlies van Jan Alting en Albert van den Berg de Nieuwlanders niet deerde.