Knappe uitzege van Haaften

eethen • Op bezoek bij GDC boekte Haaften een knappe 2-3 overwinning. Daarmee blijft de ploeg nederlagen met zeges afwisselen. In Eethen legde Haaften voor rust de basis voor de driepunter. "Toen hebben we gewoon erg goed gespeeld", vond trainer Adrie van Steijn. Haaften nam via twee treffers van Jordy Perdon al snel een 0-2 voorsprong. Nadat de thuisploeg iets terug deed, was het Thijmen Gerringa die de marge weer op twee doelpunten bracht. Na rust werd de 1-4 van Haaften afgekeurd, omdat de bal de achterlijn al gepasseerd zou zijn. GDC kwam echter niet verder dan de 2-3.

Ruime nederlaag Asperen

sprang capelle • Op bezoek bij NEO'25 leed Asperen een ruime 5-1 nederlaag. Trainer Jaap van Hattem vond het verschil tussen beide teams niet zo groot. "We hebben echt niet slecht gespeeld. Ik had niet het idee dat we veel minder waren dan NEO. Wel geven we op het eind te makkelijk de doelpunten weg." Asperen opende goed en kwam al snel via Tareq Ibrahim op voorsprong. Na de 1-1 kwam de thuisploeg via een van richting veranderd schot net na rust aan de leiding. "Daarna hield Dennis ons nog wel een paar keer op de been, maar wij hebben ook wat kansen gemist. De uitslag is geflatteerd", concludeerde Van Hattem.

Misstap Herovina in Kerkwijk

kerkwijk • Op bezoek bij Kerkwijk ging Herovina met 3-1 onderuit. "We laten het zelf liggen", vond trainer Glenn Calor. "We begonnen goed en krijgen in de eerste twintig minuten twee, drie goede mogelijkheden. Dan moet je op voorsprong komen." Kerkwijk nam uit een hoekschop de leiding. Herovina moest daarna met tien man in de achtervolging, omdat keeper Rik Verploegh een doorgebroken speler neerhaalde. Mark Muller maakte de gelijkmaker, maar toen Kerkwijk weer op voorsprong kwam, lukte het Herovina niet meer terug te komen. Vlak voor tijd viel de 3-1.

SVS'65 onderuit bij koploper

groot-ammers • SVS'65 ging met 3-0 onderuit bij koploper Groot-Ammers. Toch kon trainer José van de Ven leven met de prestatie van zijn ploeg. "De uitslag is natuurlijk jammer, dat was ook niet de verhouding. Het spel van ons was prima. Een stuk beter dan vorige week." De thuisploeg was echter vooral voor het doel een stuk slagvaardiger. "Zij zijn wat slimmer dan wij, daarom staan ze ook bovenaan. Voor het doel moeten wij gewoon daadkrachtiger zijn", zei Van de Ven. Na de 1-0 ruststand viel na rust al snel de 2-0. Groot-Ammers maakte er daarna nog één.

Rhelico al snel kansloos bij Brakel

brakel • Trainer Olav van Rijkom was niet ontevreden over de wedstrijd die Rhelico bij Brakel speelde. Het stond echter halverwege de eerste helft al 3-0 en dus zat een resultaat er voor Rhelico weer niet in. "Zeker na rust speelden we prima en kregen ook mogelijkheden. We scoren alleen niet", zei Van Rijkom. De thuisploeg nam in de eerste helft al snel afstand, maar Rhelico kwam steeds wat beter in de wedstrijd. "En na rust hadden we zelfs meer balbezit. We hebben het goed gedaan, maar belonen onszelf niet", besloot Van Rijkom.