Beesd ook na derby nog puntloos onderaan

beesd • Beesd staat ook na zes wedstrijden nog zonder punten onderaan in de 4e klasse E. In de derby tegen GVV gingen de punten mee naar Geldermalsen: 1-2.

Beesd liet tegen de buurman bij vlagen best aardige dingen zien en had ook wel een puntje verdiend. De mogelijkheden die er voorin lagen, werden door de thuisploeg vaak onvoldoende benut. Defensief was Beesd af en toe wat te naïef en daar wist het ervaren GVV wel raad mee.

Het duurde even voor Beesd in de wedstrijd kwam. Tot de openingstreffer van Danny Hak kon Beesd aanvallend weinig uitrichten. Maar na die 0-1 ging het wat beter lopen bij de mannen van Dick Wammes. Bij de gelijkmaker had Beesd echter wel wat hulp nodig. Na een overigens mooie aanval kwam de bal via Bo van Bremen bij Kevin Spronk terecht. De aanvaller raakte de bal maar half, maar Danny Hak prikte de bal nog achter zijn eigen doelman: 1-1. Voor de rust was Beesd nog twee keer dichtbij een treffer. Bo van Bremen mikte net naast. Datzelfde deed ook Rens Bronk, die de bal beter op een medespeler had kunnen afgeven.

Een kwartier na rust kwam GVV opnieuw op voorsprong. Leon van Zee kreeg de tijd om de bal aan te nemen en te draaien en met een hard schot liet hij Beesd-doelman Niels Jonker kansloos: 1-2. Bronk was kort daarna nog dichtbij de gelijkmaker, maar hij had te veel tijd nodig nadat hij 1-op-1 richting de doelman mocht.

"We waren wat te naïef", vond Wammes. "De manier waarop zij de 1-2 maken, is vandaag het verschil tussen ons. Het kan bij ons echt veel beter, maar ook slechter. We creëren in ieder geval de nodige kansen. Het wordt wel tijd dat we punten gaan pakken, want dat we nog met lege handen staan, is voor niemand leuk."