Inzet ASH beloond met punt tegen Zuilichem

hellouw • ASH pakte in de thuiswedstrijd tegen Zuilichem met een punt het maximaal haalbare. Na een 0-2 achterstand knokte de thuisploeg zich nog langszij: 2-2.

Voor rust zag het er heel lang niet naar uit dat ASH een goed resultaat zou gaan boeken. Zuilichem was heer en meester. Het enige wat er op de 0-2 tussenstand aan te merken was, was dat die marge ook groter had kunnen zijn. "We kwamen handen en voeten te kort om Zuilichem af te stoppen", zag ook trainer Ron Laros. "We kregen geen vat op met name Michel Kooyman en Erik van Dalen." Uit een strafschop maakte Patrick Kooyman de 0-1. Erik van Dalen tikte de 0-2 van dichtbij binnen.

De wedstrijd kantelde toen ASH vanuit het niets de aansluitingstreffer maakte. Hidde van Wageningen stuurde Danny Bijl weg. Zijn schot werd door de doelman gekeerd, maar de rebound was voor Folkert van der Werf. Het had in de eerste helft ook al zomaar 2-2 kunnen staan, maar Bijl tikte de bal oog-in-oog met de doelman net naast de verkeerde kant van de paal. Na rust was de wedstrijd meer in evenwicht, al bleven de gasten het meest aanspraak maken op de overwinning. Niet lang na de thee kwam ASH echter al op gelijke hoogte. Van der Werf kon geheel vrijstaand zijn tweede doelpunt van de middag binnen knikken. Doelman Arjan Klip moest in de slotfase nog een aantal keren aan de bak, maar hij hield zijn doel schoon. ASH kwam wel goed weg toen een schot van Peter van de Laar op de lat belandde.

Laros was dik tevreden met het resultaat van zijn ploeg, die het onder meer zonder Marijn Hak (blessure) en Peter van Herk (schorsing) moest stellen. "Heel knap dat we dit tegen een sterke ploeg kunnen doen en dat we maar twee punten achter ze staan op de ranglijst. De teamspirit in het laatste uur was super. We hebben puur op wilskracht een punt gepakt."