• HSSC'61 bezorgde zaterdag Everstein de eerste nederlaag.
• HSSC'61 bezorgde zaterdag Everstein de eerste nederlaag. Foto: Peter Verbeek

HSSC'61 verrast in derby en bezorgt sc Everstein eerste nederlaag

everdingen • Na twee zeges vorig seizoen, troefde HSSC'61 ook nu sc Everstein af. Hoewel een gelijkspel de verhoudingen beter zou hebben weergegeven, bezorgden de bezoekers de gastheren hun eerste nederlaag: 1-2.

Het optimisme van SC Everstein werkte op HSSC '61 kennelijk als de welbekende rode lap op een stier. SC Everstein domineerde in de openingsfase, maar voetbalde daarna in een laag tempo. Ondanks een groot veldoverwicht creëerde SC Everstein geen kansen van betekenis. Aan de overzijde kwam HSSC '61 pas zes minuten voor rust tot grote daden. Na een goede aanval knalde Bas Scheenhart de bal op de lat. Een minuut later was het wél raak voor Scheenhart: 0-1. Voordat de thuisclub was bekomen van de schrik lag de volgende er al in. Uit een hoekschop kopte de vrijstaande Menno de Keijzer de bal in de verste hoek: 0-2. In blessuretijd werd een overtreding van Boughlalgh bestraft met een gele kaart. Wegens aanmerkingen kreeg hij er direct nóg één. Na de thee zocht Everstein met tien man direct de aanval. Het loon kwam in de negende minuut. Een lange aanval mondde uit in een scrimmage en van dichtbij zorgde Gerwin het Lam voor aansluiting: 1-2. De thuisclub voetbalde met meer pit en HSSC'61 gokte op de counter. De 1-3 van Scheenhart werd op advies van de assistent-scheidsrechter van SC Everstein afgekeurd. In tegenstelling tot de vlakke eerste helft, was er nu wél sprake van een derby. De roodwitten kregen genoeg kansen om langszij te komen, maar alles wat de thuisclub ondernam leidde tot niets. Na het laatste fluitsignaal dropen de spelers als geslagen honden af. Het contrast met de vreugde van HSSC '61 was groot.