Nieuw in 2019: GlassDance Kids

leerdam • Festival GlassDance krijgt in 2019 een iets andere invulling: het begin van de avond wordt omgedoopt tot 'GlassDance Kids', in samenwerking met verschillende dansscholen en basisscholen wordt er een feest opgetuigd voor de jeugd.

Organisator Erwin Kooijman legt uit: "De afgelopen jaren zagen we, dat het van 18:00 uur tot een uur of 20:00 uur redelijk rustig bleef met bezoekers. We willen een betere invulling van die tijd. Daarnaast willen we iets organiseren voor iedere Leerdammer, ongeacht welke leeftijd." Daar is GlassDance Kids uit ontstaan. "Gewoon je eerste dancefeest met een echte dj en mc in je eigen Leerdam, hoe leuk zal dat zijn", zegt Kooijman enthousiast.


Jubileum

Daarnaast leeft de organisatie ook toe naar het 10-jarig bestaan het Zomerfestival in 2019. "Iets waar we toch wel graag extra aandacht aan willen geven." Onlangs vond er bij café Van Zanten de aftrap plaats van de voorbereidingen van beide evenementen. GlassDance vindt volgend jaar op vrijdag 28 juni plaats, het Zomerfestival is vaak in augustus. Bij de aftrapavond gaf Kooijman aan dat het van groot belang is dat de festivals gratis ook volgend jaar toegankelijk blijven. "Wij kunnen voor niemand bepalen hoeveel iemand kan uitgeven op een avond, maar we kunnen er wel samen met de sponsoren voor zorgen dat een ieder - ongeacht hoe gevuld de portemonnee is - naar een feest kan komen. Dát is wat we als organisatie willen."


Sponsoren

De komende periode richten Kooijman en de zijnen zich op het aantrekken van de nodige sponsoren. "We gaan daarbij ook weer met een aantal partijen in gesprek gaan rondom het hoofdsponsorschap. We merken dat Leerdamse organisaties mee krijgen van hun personeel, dat de bijdrage die de werkgever levert aan deze feesten, zeer wordt gewaardeerd. En daarnaast zien we gelukkig meer bedrijven die bereid zijn om ons te steunen. En dat moet ook, want het organiseren van deze feesten kost serieus geld en dat alles doorgaat in 2019 is zeker geen garantie."

Bedrijven die een handje willen helpen kunnen zich melden via glassdance@outlook.com.


q www.facebook.com/GlassDance