ODRU voert milieuwetgeving uit

vijfheerenlanden • Fusiegemeente Vijfheerenlanden brengt haar milieutaken onder bij de Omgevingsdienst van regio Utrecht (ODRU). Vorige week zetten de burgemeesters van Zederik, Leerdam en Vianen een krabbel onder de bijbehorende overeenkomst over de uitvoering van de milieutaken. Dit betekent concreet dat vanaf volgend jaar inwoners en bedrijven in de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden te maken met medewerkers van de ODRU bij controles op naleving van de milieuwetgeving. In de ondertekende overeenkomst staat beschreven welke taken de ODRU precies voor de gemeente gaat uitvoeren. Voor de inwoners verandert er niet zoveel, de wettelijke regelgeving blijft dezelfde.


Verkiezingsdebat in Schoonrewoerd

schoonrewoerd • Dorpsvereniging Schoonrewoerd organiseert dinsdag 6 november een verkiezingsdebat in Partycentrum Schoonrewoerd. De politieke partijen die deelnemen aan de verkiezingen voor de gemeente Vijfheerenlanden mogen deze avond vertellen wat ze kunnen betekenen voor de kern Schoonrewoerd. En wat zij gaan doen om de voorzieningen in het dorp te behouden. Het debat begint om 20:00 uur, de avond staat onder leiding van Jos van den Berg. De vragen die leven in Schoonrewoerd zijn toegespitst op het dorp zelf, maar ook herkenbaar voor de andere kleine kernen in de nieuwe gemeente, aldus de organisatie.


Dader fietst door na aanrijding

waardenburg • Twee kinderen van 8 en 10 jaar zijn maandag tussen 10:00 en 10:30 uur aangereden op het fietspad ter hoogte van het busplein in Waardenburg, de dader – een vrouw op een vermoedelijk elektrische fiets – is doorgereden. De dame kwam de fietsende kinderen tegemoet en reed volgens de politie dus aan de verkeerde kant. De kinderen vielen door de botsing en één van hen liep schaafwonden op. Ook de raakte de kleding beschadigd. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844.


Onderzoek naar Leerdamse gangen

leerdam • Leerdammer Astrid van Vrouwerf is een onderzoek gestart naar het mogelijke ondergrondse gangenstelsel van de Glasstad. Er zouden mogelijk gangen hebben gelopen van de Zuidwal onder de Hoogstraat door naar de Grote Kerk. Ook vanaf andere plekken zouden onderaardse gangen hebben gelopen. Van Vrouwerf wil nu onderzoeken of dit fabels zijn of dat er daadwerkelijk doorgangen zijn geweest. Of mogelijk nog zijn. Van Vrouwerf komt graag in contact met mensen die meer kunnen vertellen over de gangen en mogelijk zelfs nog beeldmateriaal hebben. Ze is te bereiken via info@sentinelli.nl of 06-41237886.