Rabo Carrière Event in Gorinchem

gorinchem • Rabobank Alblasserwaard Vijfheerenlanden organiseert donderdag 1 november het Rabo Carrière Event in Gorinchem, speciaal bedoeld voor jongeren tussen de 16 en 29 jaar. Zij kunnen deze dag workshops volgens, spreken met werkgevers uit de regio, een profielfoto laten maken en hun cv laten checken. De toegang is gratis. Aanmelden kan via onderstaande website.

q www.rabo.nl/av/carriere


Uitwerkavond landschapsideeën

varik • Met het dorp aan de slag met het onderhouden van knotwilgen op de Varikse Plaat in de Stiftsche Uiterwaarden, aanleg van een Klompenpad langs de theetuin, behoud en beleefbaar maken van de voor het gebied kenmerkende 'kromakkers' en 'kleiputten', ophangen nestkasten voor steenuilen en vleermuizen, aanleg bloemenlinten voor de wilde bijen, aanpak zwerfafval en erfadviezen. Dit is een greep uit de ideeën aangedragen door bewoners van Varik en Heesselt op een eerdere ideeënavond over het levendiger maken van het landschap. Bewoners zijn nu uitgenodigd om verder te brainstormen over deze ideeën over uitwerkavond op woensdag 14 november, deze avond begint om 19:30 uur in de Toevershof in Varik. De inloop met koffie en thee is vanaf 19:15 uur. Meer informatie is op de website van Stichting Landschapsbeheer Gelderland te vinden.

q www.landschapsbeheergelderland.nl


SGP-taart voor mantelzorgers

vijfheerenlanden • SGP Vijfheerenlanden trakteert op zaterdag 10 november drie mantelzorgers uit de regio op taart in verband met de landelijke Dag van de Mantelzorg. Mensen die een mantelzorger kennen die dit lekkers wel verdiend, kunnen deze opgeven via fractie@sgpvijfheerenlanden.nl. Dit moet wel voor vrijdag 9 november. Uit alle aanvragen selecteert de partij drie mantelzorgers die op zaterdag 10 november worden verrast.