Nominaties cultuurprijzen bekend

geldermalsen • De nominaties voor de Cultuurprijs en de Jo de Gramprijs zijn bekend. De jury nomineerde vorige week voor elke prijs drie initiatieven. Voor de Cultuurprijs zijn genomineerd: Wind, Cultureel Café en Elckerlyc. Voor de Jo de Gramprijs zijn genomineerd: Happy Life, LingeFilm en M-Tastic. De jury maakt vrijdag 9 november om 20:00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis de uiteindelijke winnaars bekend.

Met de Cultuurprijs kan 1.000 euro gewonnen worden. De Jo de Gramprijs - een aanmoedigingsprijs voor nieuwe initiatieven - levert 100 euro op.

Alle inwoners van de gemeente Geldermalsen zijn welkom bij de uitreiking van de prijzen. Dit jaar mogen de aanwezigen stemmen op hun favoriet. Het initiatief met de meeste stemmen ontvangt de publieksprijs.

Als locatie is de raadzaal van het gemeentehuis gekozen. Het is de laatste keer dat de prijzen in naam van deze gemeente worden uitgereikt. De zaal is open vanaf 19:30 uur. Muziekvereniging Just-M! uit Meteren zorgt voor een feestelijke, muzikale begeleiding van de avond.


Cultuurprijzen

De cultuurprijzen worden uitgereikt aan opmerkelijke initiatieven, activiteiten of projecten in de amateurkunst. Alle vormen van kunst- en cultuuractiviteiten komen in aanmerking zolang ze in de gemeente Geldermalsen worden uitgevoerd. Bij de beoordeling let de jury op bepaalde kernmerken, maar vooral of het vernieuwend is. Ook wordt er gekeken of het initiatief, de activiteit of het project discipline overstijgend is.

Meer informatie over de prijzen en de beoordeling staat op de onderstaande website.


q www.geldermalsen.nl/cultuurprijs