Weer snertconcert in Deil

deil • Egerländerkapel De Lingemuzikanten is zondag 28 oktober te gast op het tweede snertconcert in 't Duifhuis in Deil. Na het succes van het concert vorig jaar, is besloten om het samenwerkingsverband tussen smartlappenkoor Puur Deil en De Lingemuzikanten ook dit jaar voort te zetten. Zoals de naam al aangeeft, is er naast muziek ook huisgemaakte snert van het team van 't Duifhuis. Het programma van De Lingemuzikanten bestaat uit een mix van Tsjechische en Böhmische walsen, polka's en marsen. Naast de instrumentale nummers zullen er ook verschillende zangnummer ten gehore worden gebracht. De in 2015 opgerichte kapel bestaat uit een grote groep muzikanten afkomstig uit verschillende plaatsen in de regio. Het snertconcert is van 15:00 uur en 18:00 uur. De zaal is om 14:30 uur open en de toegang is gratis. Gelet op de grote drukte van vorig jaar is het, voor mensen die een zitplaats willen bemachtigen, zinvol om tijdig naar 't Duifhuis te komen.


Veel deelnemers aan kunstwedstrijd

leerdam • De kunstwedstrijd van stichting Leerdams Kunstenaarscollectief heeft 75 deelnemers opgeleverd, zij hebben een kunstwerk gemaakt passend bij het thema 'Holland herinnerd'. Alle inzendingen zijn te bekijken in de showroom bij Van der Wal Interieuradviseurs in Leerdam. Op vrijdagavond 30 november maakt de jury de winnaars bekend, naast deze prijsuitreiking wordt dit jaar ook de 'Van der Wal Publieksprijs' uitgereikt. Bezoekers aan Van der Wal kunnen hun voorkeur stem uitbrengen en zo een kunstwerk nomineren voor deze prijs.


Spullen inleveren voor kerkmarkt

waardenburg • Bij kerkelijk centrum De Oude School in Waardenburg kunnen mensen donderdag 1 november weer spullen inleveren voor de kerkmarkt die in juni volgend jaar plaatsvindt. In principe is alles welkom wat nog bruikbaar is, maar wat nog te goed is om weg te gooien. Grote meubelstukken, gebruikte matrassen en beddengoed zijn niet welkom. Oud ijzer wel. De opbrengst van de kerkmarkt en het oud ijzer is bestemd voor de kerkgebouwen van de hervormde gemeente van Waardenburg en Neerijnen. Inleveren kan tussen 19:30 tot 20:30 uur.


Aap maken in art deco-stijl

leerdam • Eibert Draisma - uitvinder, ontwerper en docent aan de Design Academy Eindhoven - geeft woensdag 24 en zondag 28 oktober een workshop waarbij deelnemers een glazen aapje maken in art deco-stijl. De aap kan op verschillende manier in elkaar gezet worden, deelnemers kunnen zelf gekke armen, benen en een start bedenken. En ze mogen zelf aan de slag met de soldeerbout. De workshop is heel geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar, maar ook voor volwassenen. De workshop is op beide dagen op verschillende momenten te volgen. Aan deelname zitten kosten verbonden. Voor deze activiteit is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus reserveren is noodzakelijk. Het maximum aantal deelnemers is twaalf per sessie. Reserveren kan via e-mail: reserveringen@nationaalglasmuseum.nl of telefonisch van dinsdag tot en met zondag via: 0345-614960. Meer informatie is te vinden op de website.

q www.nationaalglasmuseum.nl