Gemakzuchtig kost HSSC'61 de zege

hei- en boeicop • HSSC'61 leek op weg de zeperd bij Vuren van zich af te spoelen. Na een prima eerste helft en 2-0 ruststand, kwam NEO'25 in de tweede helft echter nog op gelijke hoogte: 2-2. "We hebben voor rust goed gespeeld. Toen heb ik wel weer genoten van mijn ploeg. Dat was goed om te zien na vorige week", zei trainer Gerrit Molenaar.

Lucas van Dam haalde op Het Plein voor rust twee keer de trekker over. Over de tweede helft was Molenaar een stuk minder te spreken. "We beginnen gewoon gemakzuchtig na rust. Dat kunnen wij ons absoluut niet veroorloven." De thuisploeg kreeg echter alsnog de kans om de zege al in veilige haven te brengen. "We hebben een paar prima kansen gehad om op 3-0 of zelfs 4-0 te komen, maar met name Lucas van Dam liet het toen afweten."

NEO'25 kwam in de slotfase helemaal terug. Eerst maakten de gasten de 2-1 en toen ging het verder mis bij de thuisploeg. "We waren het volledig kwijt", oordeelde Molenaar. Snel na die aansluitingstreffer volgde ook de gelijkmaker. "Op basis van de tweede helft mogen we blij zijn dat we nog een punt pakken", zei Molenaar, die volgende week in de derby tegen sc Everstein geen beroep kan doen op Lucas van Dam, die in de slotfase rood kreeg. "Hij tikte zijn tegenstander aan. Ik denk niet bewust en vond het zwaar gestraft, maar we zijn hem wel kwijt." Molenaar denkt niet dat zijn ploeg veel kans maakt in Everdingen. "Normaal gesproken zijn we kansloos. We hebben niet de ploeg van vorig jaar. Maar vandaag hebben we het over onszelf afgeroepen."