WNC heeft lek nog niet boven

waardenburg • WNC verloor tegen Oranje Wit voor de vierde keer op rij: 0-2. "Maar er is nog geen paniek", zei Cor Prein. "We worden niet weg gespeeld, maar Oranje Wit was vandaag gewoon wat te goed voor ons. Een prima ploeg." WNC mocht overigens niet klagen dat het nog lang in de wedstrijd bleef. "Als het na een halfuur 0-3 staat, hebben we niks te zeggen", gaf Prein toe. Het bleef op dat moment echter bij 0-1. "En daarna kwamen we wel beter in de wedstrijd." Na rust was Aimen Seqqal het dichtst bij een treffer, toen hij op de paal schoot. In de slotfase maakte Oranje Wit alsnog de verdiende 0-2.


Heukelum kan leven met gelijkspel

heukelum • In de subtop van de 2e klasse F kwam er geen winnaar bij het duel tussen de nummer 3 en 4. Heukelum-Pelikaan eindigde in een terechte 1-1. "Hier kunnen we allebei wel mee leven. Het was een vrij vlakke wedstrijd", vond Marco Verbeek. Floris Kool zette Heukelum al vroeg op voorsprong, maar Pelikaan kwam nog voor rust langszij. "Daarna hebben we te weinig gedaan om aanspraak te maken op de winst, maar dat geldt voor hen net zo. Kortom: een terechte uitslag", besloot Verbeek.


Eerste zege voor Asperen

asperen • Asperen heeft zijn eerste overwinning van het seizoen binnen. RFC werd met 3-1 verslagen. Uiteraard was trainer Jaap van Hattem tevreden. "We voetbalden echt niet altijd slecht, maar een driepunter is goed voor het vertrouwen." Asperen kwam al vroeg aan de leiding, toen Michiel den Hartog uit een vrije trap scoorde. RFC kwam voor rust op gelijke hoogte. In de tweede helft maakte Gerard Breider met twee doelpunten het verschil. "Zij wilden na rust ook wat verder naar voren spelen en dan krijg je ruimte. Dan is Gerard een speler die daar wel raad mee weet", zei Van Hattem.


Rode kaart kantelpunt bij ASH

well • ASH ging met 3-1 onderuit bij Well. Beslissende moment was de rode kaart voor Peter van Herk voor rust. Na een handsbal moest Van Herk vertrekken en kwam Well uit de strafschop op 1-0. "Daarna hadden we vandaag te weinig kwaliteit en stootkracht om het Well moeilijk te maken", zag trainer Ron Laros. Well liep uit naar 3-0 voordat Folkert van der Werf in de laatste minuut de Hellouwse eer redde. "We moeten uithuilen en ons richten op de wedstrijd van volgende week tegen Zuilichem", besloot Laros.


Leerdam Sport herpakt zich

velddriel • Na twee nederlagen herpakte Leerdam Sport zich door met 0-2 te winnen bij RKVSC. Beide doelpunten vielen voor rust en kwamen van de voet van Reynaldo van Zandhuizen. "We speelden goed in de eerste helft", vond trainer Yoni Sahertian. "We speelden verzorgd voetbal. Dan moet je wachten op je kansen en die kwamen er. We maakten het twee keer goed af." Na rust werd het wat minder. "De tegenstander wilde ook naar voren en dan moet je de bal sneller laten gaan. Nu werd het wat rommelig. Maar de verdediging stond goed. Extra mooi is dat de concurrentie vandaag verliest, dus we haken weer aan."