LRC geeft in slotminuut gelijkspel uit handen

leerdam • 'Onnodig', was een veel gehoorde kreet na afloop van LRC's late 0-1 nederlaag tegen Sliedrecht. Heel lang leek het duel op een voor LRC niet onverdienstelijk gelijkspel af te stevenen. Tot de allerlaatste minuut. Toen maakte Hakan Tokul de enige treffer van de wedstrijd.

In een weinig hoogstaande wedstrijd was Sliedrecht de beter voetballende ploeg en beperkte het compact spelende LRC zich vooral tot het tegenhouden van de tegenstander. Dat deden de Leerdammers echter prima, waardoor de gasten amper kansen kregen. Dennis Verhoef was er met een kopbal op de lat voor rust nog het dichtst bij, maar hij werd ook nog terug gevlagd voor buitenspel. Na rust kon LRC aan de bal wat meer brengen, waardoor het een typische wedstrijd werd waarbij de ploeg die zou scoren zou winnen. Dat gebeurde uiteindelijk ook. "Maar na rust hadden wij die ploeg moeten zijn die scoorde", vond trainer Rob Hilbers. "We hebben twee grote kansen gekregen. Dan moet je de trekker overhalen."

Arwin van Soest en Ansu Camara misten die mogelijkheden. Ook vlak voor tijd kwam LRC voorin gevaarlijk door. Invaller Brennan Bieri wilde echter onmogelijk met buitenkant links uithalen, waarna in de tegenstoot Sliedrecht wél succesvol was. "We zijn kwaad. We belonen onszelf niet en zij doen dat wel", besloot Hilbers.