• Jeffrey van der Meijden benutte voor Herovina een penalty.
• Jeffrey van der Meijden benutte voor Herovina een penalty. Foto: Jeroen de Bruin/DBRN Fotografie

Brakel klopt Herovina in sensationele slotfase met 2-3

herwijnen • Brakel passeerde Herovina in de kopgroep door winst in de topper van de vierde klasse en kwam zelfs naast lijstaanvoerder Groot Ammers bovenaan. In de veel te ruim bemeten extra tijd leek Herovina na een 0-2 achterstand met 2-2 miraculeus nog een punt te redden, maar Sten Pijlman bracht met zijn tweede goal uit een vrije trap Brakel alsnog de verdiende 2-3 zege.

De vrije trappen van Pijlman bleken doorslaggevend. Voor rust benutte Jasper Gouda Quint een rebound van zo'n vrije trap en na de pauze schoot Pijlman dus twee keer zelf direct raak. Ook het voetbal van Brakel was beter dan dat van Herovina. Even leek Herovina net als bij Leerdam Sport vlak voor tijd door de mooie gelijkmaker van Coen de Ridder nog te ontsnappen, maar de late 2-3 in de 104e minuut bracht toch nog gerechtigheid.

Waar scheidsrechter Nico Hardenbol uit Lexmond echter de ruim een kwartier durende blessuretijd vandaan toverde, zal bijna alle ruim tweehonderd toeschouwers in Herwijnen echter een raadsel zijn geweest. Het zorgde wel voor een zinderend slot van een duel met nogal wat irritaties en veel gele kaarten. Na 24 minuten nam Brakel de leiding. Keeper Walter Kornet kon een vrije trap niet klemvast keren en Jasper Gouda Quint schoot de rebound hoog binnen: 0-1. Brakel was beter en Andor van Andel trof het zijnet. Vijf minuten voor rust scoorde Jasper Gouda Quint na een imposante rush van Arjan van der Werken wel, maar wegens buitenspel werd deze treffer alsnog afgekeurd. Acht minuten na rust liep Brakel toch tot 0-2 uit. Uit een verre vrije trap verraste Sten Pijlman de mistastende keeper Kornet met een zwabberschot compleet: 0-2. De partij leek beslist, al stichtten Jeffrey van der Meijden en Jesse van Vliet voor Herovina nog wel doelgevaar. Ondertussen regende het gele kaarten. In een duel vol irritaties liep dit aantal tot liefst tien op, waarvan verreweg het merendeel voor Herovina.

Pas in de 85e minuut kreeg Herovina weer hoop om de ongeslagen status nog te redden. Een duwfout van Jarno Kraaij tegen Herovina-invaller Maurice Schopenhouer kostte Brakel een penalty, die door Jeffrey van der Meijden prima werd ingeschoten: 1-2. Even later trof een voorzet van Kevin Steenbruggen de lat. De scheidsrechter besloot daarna nog wel erg veel tijd bij te trekken. Herovina leek spekkoper te gaan worden want in de honderdste(!) minuut knalde Coen de Ridder van ver schitterend vlak onder de lat de 2-2 gelijkmaker binnen. Bijna vier minuten later schoot Sten Pijlman weer uit een vrije trap Brakel alsnog naar de verdiende 2-3 winst. Herovina zakte na deze eerste nederlaag naar de derde plaats, maar de verschillen bovenin zijn klein. Het voetbal van Herovina rechtvaardigt voorlopig echter nog geen titelaspiraties.