Fusie geen impact op woningzoekers

vijfheerenlanden • De herindeling heeft voorlopig geen invloed op woningzoekenden.

De huidige inschrijving in de regio (WoningNet of Woongaard) blijft gewoon bestaan. Hiermee kan iedereen blijven reageren op de huurwoningen in de betreffende regio. De huurwoningen in de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden worden de komende tijd op dezelfde manier als nu geadverteerd. Dat betekent dat de woningen in Everdingen, Hagestein, Hoef en Haag, Vianen en Zijderveld te vinden zijn bij WoningNet. De woningen in Ameide, Hei- en Boeicop, Kedichem, Leerbroek, Leerdam, Lexmond, Meerkerk, Nieuwland, Oosterwijk, Schoonrewoerd en Tienhoven bij Woongaard.

De keuze voor een woningmarktregio staat los van het woonruimteverdeelsysteem. Het is mogelijk om binnen één woningmarktregio twee systemen te gebruiken. Omdat de woningcorporaties en de gemeenten zorgvuldig om willen gaan met de rechten die woningzoekenden hebben opgebouwd in één van de woonruimteverdeelsystemen, is gekozen om de huidige situatie voorlopig in stand te houden.

Het heeft wel de voorkeur om alle woningen in de gemeente via hetzelfde verdeelsysteem te verhuren. Voor de langere termijn moet hierover dan ook een besluit genomen worden. Hierover zijn de drie woningcorporaties al in overleg met de toekomstige gemeente Vijfheerenlanden.