CDA waardeert mantelzorgers

vijfheerenlanden • CDA Vijfheerenlanden wil de Dag van de Mantelzorg op zaterdag 10 november aangrijpen om aandacht te vragen voor mantelzorg in het algemeen en om drie mantelzorgers in het zonnetje te zetten. "Wij willen onze waardering uitspreken voor deze vele mantelzorgers in de Vijfheerenlanden. Dit doen we door op zoek te gaan naar drie geweldige mantelzorgers in Leerdam, Vianen en Zederik en deze mantelzorgers een dinerbon van 50 euro te geven van Mamma Mia (Vianen), De Ponthoeve (Vianen) en Het Kleine Brughuis (Meerkerk)", aldus CDA Vijfheerenlanden. Wie een mantelzorger kent die dit verdient, mag dit, inclusief een motivatie, opgeven via de website. Of via dagvandemantelzorg@cdavijfheerenlanden.nl.

q www.cdavijfheerenlanden.nl


Reünie bij De Glasblazerij

leerdam • De Glasblazerij bestaat dit jaar 20 jaar. In 1998 startte gemeente Leerdam, met de inzet van veel actieve inwoners en glasliefhebbers, de blazerij. Wat ooit klein begon is nu, na 20 jaar, een onmisbaar element van de Glasstad én van het Nationaal Glasmuseum. Tienduizenden bezoekers per jaar bewonderen er het glasblazen. Om het jubileum te vieren is er op zaterdag 3 november een reünie. Deze is van 17:00 tot 19:00 uur. Oud-medewerkers, maar ook huidige medewerkers of vrijwilligers, kunnen zich aanmelden via reserveringen@nationaalglasmuseum.nl. Overigens: ook oude foto's van De Glasblazerij zijn welkom. Deze kunnen gestuurd worden naar pr@nationaalglasmuseum.nl.


Nu ook kopietjes maken

herwijnen • Bij de bibliotheek in Herwijnen is het sinds kort ook mogelijk om kopieën te laten maken, tegen een vergoeding van 0,10 eurocent voor een kopie in zwart-wit en 0,40 cent voor een kleurenkopie, deze service is voor leden én niet-leden. De bibliotheek is geopend op dinsdag van 11:00 tot 19:30 uur, woensdagmiddag van 14:00 tot 16:00 uur en vrijdag van 10:00 tot 12:00 uur.


Dansworkshop met voorlichting

regio • In het kader van de regionale Valpreventiemaand organiseert Lingewaal Fit, Veilig & Vitaal op woensdag 31 oktober een dansworkshop en voorlichting voor senioren uit Lingewaal. De workshop vindt plaats in dorpshuis EMM in Asperen en begint om 14:00 uur, aansluitend is er een voorlichting. Alle senioren uit de gemeente Lingewaal zijn welkom. Samen plezier hebben staat tijdens de workshop voorop. Het is voor heren en dames, alleen of met een partner. De workshop wordt gegeven door Josien Teuling. Zij begeleidt verschillende dansgroepen en is bevoegd docente Meer bewegen voor ouderen. Josien houdt zich bezig met onder andere werelddansen (bijvoorbeeld Grieks, Balkan), volksdans en line-dance (op countrymuziek). Na afloop van de workshop gaan verschillende professionals, onder wie een fysiotherapeut, diëtiste, buurtsportcoach, wijkverpleegkundige en ouderenadviseur, met de deelnemers in gesprek. Onder meer over bewegen en mobiel blijven, voeding en medicatie in relatie tot valproblematiek en over aanpassingen in de woning. Aanmelden voor de dansworkshop is niet nodig en deelname is gratis. Meer informatie is te verkrijgen via Christine den Hartog of Stijn Brokx van Welzijn West Betuwe via 0345-616610.