Symposium BlauwZaam in Ottoland

ottoland • BlauwZaam organiseert donderdag 25 oktober alweer haar achtste symposium.

De bijeenkomst begint om 12:30 uur met een lunch. Tijdens het programma zal de stichting terugblikken, maar vooral kijken naar de activiteiten voor de komende 5 jaar.

Dagvoorzitter Jan van Heukelum verzorgt een inleiding, Richard Slagboom en Rolia Wiggelinkhuijsen vertellen over de BlauwGroene Leefomgeving. Lisanne Addink en Gerard de Winter leggen uit hoe vijftien bedrijven vanaf september 2018 op zoek gaan naar ideeën voor nieuwe, circulaire ketens in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. Daarna geeft Gerard de Winter leiding aan een interactieve sessie met als titel: 'Ken jij de ontbrekende schakel?'

Gastheer Sjaak Kreeft vertelt over het BlauwZame onderwijs. En Josia Bikker legt uit hoe bouwen en wonen meer dan ooit een verbindingsfunctie krijgt met de ambities van de overheid: energiestrategie, warmtetransitieplan, landschapsontwikkeling, waterberging, voorkomen van hittestress, maar vooral ook innovatieve concepten. Onder aanvoering van Josia Bikker en Jan Brand worden de nieuwste duurzame ontwikkelingen in de bouw gepresenteerd.

Oebele Bruinsma presenteert het 'WIJIJ-platform', een samenwerking van regionale werkgevers voor werkzoekenden in de regio. Omstreeks 17:00 uur zal Jan Brandwijk, voorzitter van BlauwZaam, de dag afsluiten. Daarna kunnen de aanwezigen genieten van drankjes en hapjes en napraten. Om 18:00 uur is het symposium afgelopen.

Het complete programma het voor achtste symposium van BlauwZaam is te vinden op de website. Daar kunnen geïnteresseerden zich ook aanmelden.


q www.blauwzaam.nl