• De heren van WHV - in gloednieuw tenue - wonnen opnieuw met 4-0.
• De heren van WHV - in gloednieuw tenue - wonnen opnieuw met 4-0. Foto: Aangeleverd

Heren WHV pakken opnieuw volle winst

asperen • De Asperense volleyballers wisten afgelopen zaterdag voor de derde keer op rij hun wedstrijd met 4-0 te winnen. In eigen huis was WHV een maatje te groot voor de heren van Sliedrecht Sport.

De heren van WHV kwamen prima uit de startblokken afgelopen zaterdag. Via een goede servicedruk maakte men het de ploeg van Sliedrecht lastig om de side-out te spelen. Al snel bouwde WHV een voorsprong op, hoewel de thuisclub die deze tegen het einde van de set weer zag teruglopen. Het spel werd slordig aan Asperense zijde en daar profiteerden de gasten uit Sliedrecht van om dichterbij te komen. Trainer/coach Hessel Reinsma greep in en bracht passer-loper Joeri van Wijk in de ploeg die met enkele prima punten WHV weer in de juiste richting stuurde. En zo werd de eerste set alsnog binnengehaald door de Asperense mannen.

Niet meer in problemen

De rest van de wedstrijd kwam WHV niet echt meer in de problemen. De ploeg wist over het algemeen veel druk te creëren met de service. Daarnaast kon het aanvallend altijd terugvallen op aanvoerder Stefan Arp en de snelle midden-combinaties met Wildrik van de Plassche. Beide heren kwamen veelvuldig tot scoren, zonder dat de heren van Sliedrecht Sport daar een passend antwoord op konden vinden. Alleen in het eerste deel van de derde set leek de thuisploeg het even moeilijk te krijgen. Door wat onzorgvuldigheden in de servicepassing werd het lastig om de side-out te spelen. Hierdoor liep de achterstand op een gegeven moment op tot 3-9. Ook dat loste de ploeg echter prima op. De rust werd bewaard en punt voor punt liep WHV weer in op de bezoekers. Dit dankzij enkele prima verdedigende acties van onder meer René Roth.

Prima wedstrijd

De vierde set verliep probleemloos en zo kon coach Hessel Reinsma wederom terugkijken op een prima wedstrijd. De echte 'beproevingen' moeten nog komen, maar voorlopig lijken de trainingsarbeid en de gekozen accenten in de training zich uit te betalen. Volgende week speelt WHV opnieuw in eigen huis. Dan is Voleco uit Ouderkerk aan de IJssel te gast. Deze ploeg staat momenteel op de tiende plek op de ranglijst.

Een leuke bijzonderheid aan de overwinning van zaterdag was dat dit gebeurde in een volledig nieuw tenue. Deze nieuwe outfit hebben de heren van WHV te danken aan sponsor Niels Reder. Met zijn bedrijf Reder Project Nederland bv verzorgt hij al vele jaren de kleding van het eerste herenteam.

Dit bedrijf richt zich op de complete inrichting van ruimtes waar mensen samenkomen of werken, waarbij een deel van de meubelproductie in eigen beheer wordt gedaan. Als dank voor deze sponsoring werd Niels Reder in het zonnetje gezet.