Actie 'Verras de mantelzorger'

west betuwe • 'Verras de mantelzorger' is het thema van de Week van de Mantelzorg 2018. Van maandag 5 tot en met zaterdag 10 november organiseert Welzijn West Betuwe de derde editie van de Week van de Mantelzorg.

Er zijn verschillende activiteiten, maar sowieso is er een actie onder de noemer 'Verras een mantelzorger!'. Familie, vrienden, docenten en bekenden kunnen een mantelzorger in hun eigen omgeving laten verrassen via Welzijn West Betuwe met een kleine attentie. Aanmelden kan tot 1 november via de huis-aan-huis bezorgde postkaartenactie of via de website.

De burgemeesters van Neerijnen, Lingewaal en Geldermalsen gaan daarnaast tijdens een feestelijke brunch in gesprek met mantelzorgers uit hun gemeenten. Uiteraard zitten de mantelzorgconsulenten van Welzijn West Betuwe ook aan tafel om mee te praten over mantelzorg. Dit vormt de aftrap van de Week van de Mantelzorg 2018. Burgemeester Harry de Vries (Neerijnen) opent de Week van de Mantelzorg dit jaar, mede namens zijn collega-burgemeesters. Verder staat er dit jaar een indrukwekkende documentaire 'De lengte van liefde' op het programma. Voor vrijwilligers worden er een drietal workshops gehouden met als thema's dementie, in gesprek gaan en overbelasting. Ondernemers in West Betuwe kunnen in de Week van de Mantelzorg een toolkit over mantelzorgvriendelijk werken verwachten. Hierin maakt Welzijn West Betuwe samen met haar aanbod voor onder andere werkgevers kenbaar. De Week van de Mantelzorg wordt groots afgesloten op zaterdag 10 november, landelijk bekend als de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg. Alle activiteiten gedurende de Week van de Mantelzorg zijn gratis, aanmelden is wel gewenst. Meer informatie is op de website te vinden.


q www.weekvandemantelzorg.nl