Rijkswaterstaat klust aan A15

regio • Rijkswaterstaat voert van vrijdag 26 oktober tot en met zondag 2 december groot onderhoud uit aan de A15 tussen knooppunten Valburg en Deil. In deze periode zijn delen van de A15 in het weekend van 20:00 tot 09:00 uur afgesloten. Verkeer moet rekening houden met nachtelijke afsluitingen en omleidingsroutes. Ook overdag vinden werkzaamheden plaats; de weg blijft dan toegankelijk voor verkeer. De A15 is in oostelijke richting afgesloten in de nacht van vrijdag 16 november, zaterdag 17 november en vrijdag 23 november van 20:00 tot 09:00 uur (en eventueel in de nacht van zaterdag 24 november). Het doorgaand verkeer wordt bij knooppunt Deil omgeleid, lokaal verkeer uit Buren naar de A15 in oostelijke richting wordt omgeleid via de N834 en N320 en lokaal verkeer uit Tiel richting A15 in oostelijke richting wordt omgeleid via Rivierenlandlaan en N835. De A15 is in oostelijke richting afgesloten in de nacht van vrijdag 30 november en zaterdag 1 december van 20:00 tot 09:00 uur (en eventueel op vrijdag 7 december). Doorgaand verkeer uit 's-Hertogenbosch wordt omgeleid via de A2, A12 en A50. Verkeer komend uit Utrecht en Rotterdam richting Nijmegen wordt omgeleid via de A2, A59 en A50. Lokaal verkeer richting Tiel en Meteren wordt lokaal omgeleid via de A2 en de N327.


Louche verkopers zonnepanelen

regio • De gemeenten Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal waarschuwen voor bedrijven die aan de deur zonnepanelen verkopen. De verkopers zeggen een aanbod te doen in samenwerking met de gemeente, maar dat is niet het geval. De bedrijven die langs de deuren gaan, bieden aan om zonnepanelen te installeren en vaak ook nog om de gemeentelijke duurzaamheidslening te regelen. Energieloket
De gemeenten raden inwoners die informatie over zonnepanelen willen of zonnepanelen willen aanschaffen aan om contact op te nemen met het regionale energieloket Het Nieuwe Wonen Rivierenland, te bereiken via 0345-504012 of info@hetnieuwewonenrivierenland.nl. Op onderstaande website staan betrouwbare regionale aanbieders van zonnepanelen en checklists voor de beoordeling van de offertes en de uiteindelijke uitvoering.

q www.hetnieuwewonenrivierenland.nl