Tien partijen in West Betuwe

west betuwe • Tien partijen gaan deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen voor de nieuwe gemeente West Betuwe op woensdag 21 november. De verkiezingen zijn nodig in verband met de gemeentelijke herindeling. Maandag was de laatste dag dat politieke partijen nog een lijst konden indienen. Naast de landelijke partijen CDA, CU, D66, GroenLinks, PvdA, SGP en VVD doen er ook drie lokale partijen mee. Het gaat hierbij om: Dorpsbelangen, Leefbaar Lokaal Belang West Betuwe en Verenigd West Betuwe.


Veel animo voor Avri-zonnepark

regio • Onder de inwoners van de tien Avri-gemeenten is veel animo om via crowdfunding te investeren in het zonnepark van Avri Solar. Binnen een maand werd het streefbedrag van 4,5 ton voor de eerste fase bijeengebracht. Vanwege het succes verlengt Avri Solar de termijn waarbij inwoners met voorrang kunnen investeren tot zondag 4 november. Investeren kan al vanaf één zonnepaneel ofwel 250 euro. Maximaal kan men investeren in zestien zonnepanelen. Afhankelijk van de looptijd, is het rendement voor de investeerder 4, 4,5 of 5,5 procent. De kortste looptijd, van 5 jaar, is inmiddels vol. Voor geïnteresseerden in de langere looptijden van 10 en 15 jaar, is op dit moment nog voldoende ruimte. Meer informatie is te vinden op de website van stichting Greencrowd.

q www.greencrowd.nl


Verkiezingsavond in Schoonrewoerd

regio • Met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen voor de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden op woensdag 21 november organiseert Dorpsvereniging Schoonrewoerd op dinsdagavond 6 november een thema-avond over de verkiezingen. Centraal staat de leefbaarheid in de dorpskern. De partijen krijgen de gelegenheid om hun partijprogramma toe te lichten en de visie voor de komende jaren voor de dorpskern (Schoonrewoerd) te geven. De zaal is open vanaf 19:30 uur, de avond begint om 20:00 uur. De avond wordt geleid door Jos van den Berg, oud-Schoonrewoerder en ervaren debatleider. Locatie is Partycentrum Schoonrewoerd.