WNC opnieuw onderuit

nieuw lekkerland • Het loopt nog niet bepaald op rolletjes bij WNC. De ploeg won de eerste wedstrijd van het seizoen, maar leed zaterdag zijn derde nederlaag op rij. Nieuw Lekkerland was met liefst 4-1 te sterk voor de Waardenburgers. Trainer Cor Prein vond de uitslag geen recht doen aan de verhouding in het veld. "Wij hebben niet eens slecht gespeeld en waren dominant aan de bal. Maar zij konden hun spelletje spelen en deden dat heel goed. Bij ons was het voorin telkens net niet."

Nieuw Lekkerland kwam voor rust op voorsprong. Na rust ging WNC op zoek naar de gelijkmaker, maar counterde de thuisploeg keurig naar 2-0. Vlak voor tijd kwamen daar nog een derde en vierde treffer bij, voordat Willem Paul van der Heijden de eer redde met de 4-1.

LRC eindelijk langs GRC'14

giessen • LRC won eindelijk eens van 'angstgegner' GRC'14. De Leerdammers keerden dankzij de 0-2 overwinning met de drie punten terug uit Giessen. Trainer Rob Hilbers was daar tevreden mee. "Dat wij daar moeilijk winnen, weet ik, maar dat merkte ik vandaag niet direct. Natuurlijk hikt een groep wel tegen zo'n eerste overwinning aan. Daarom is het heel fijn dat we die vandaag pakken."
Voor rust knalde Rick van Loo prachtig de 0-1 in de kruising. In een erg matige tweede helft duurde het heel lang voor LRC, waar de teruggekeerde Ricardo Papilaja direct de volledige wedstrijd meedeed, de beslissing forceerde. Arwin van Soest tekende vlak voor tijd voor de 0-2.

Eén goal genoeg voor Heukelum

nieuwendijk • Heukelum had het lastig op bezoek bij Altena, maar de ploeg had aan één doelpunt na rust genoeg om zijn derde zege van het seizoen te pakken: 0-1. Marco Verbeek gaf toe dat het niet makkelijk ging. "Altena zette ons vanaf het begin direct goed onder druk en daar hadden we het moeilijk mee. We kwamen niet aan voetballen toe."

Verbeek wist niet helemaal zeker of hij de zege verdiend vond. "Op basis van de kansenverhouding wel. Na rust hadden we het eerder moeten beslissen. Maar op basis van het spel had Altena wel wat meer verdiend." Ferry Meijdam maakte in de tweede helft op aangeven van Adem Kahraman het enige doelpunt van de wedstrijd.

Rhelico ook bij Lekvogels onderuit

lexmond • Rhelico wacht nog op zijn eerste punt van het seizoen. Bij Lekvogels ging de ploeg met 4-1 onderuit. Trainer Olav van Rijkom baalde na afloop. "Maar vooral omdat deze wedstrijd heel ander had kunnen lopen. In de eerste helft hebben wij gewoon goed gespeeld. Na rust waren zij beter", analyseerde de coach.

Rhelico nam op sportpark Het Bosch de leiding via Jan Bassa. Vijf minuten voor rust kantelde de wedstrijd. Eerst miste Olof Schiltmans een grote kans op de 0-2. In de tegenstoot ging de bal op de stip en maakte Lekvogels er 1-1 van. "Als we met 0-2 de rust in gaan, denk ik dat we deze wedstrijd gewoon winnen", zei Van Rijkom. Lekvogels was na rust de betere ploeg en kwam via nog een strafschop en een vrije trap op 3-1. Voor Rhelico viel er toen geen eer meer te behalen. Bij Lekvogels maakte Swen van Dorp alle goals.