Beesd voor rust van de mat gespeeld

tiel • Beesd wist ook bij RKTVC geen resultaat te boeken. Vooral voor rust werd de ploeg van Dick Wammes overklast. In de tweede helft ging het wat beter, maar het was niet genoeg om de al opgelopen schade te herstellen. Na een 3-0 ruststand stond er na afloop 4-1 op het scorebord.

"Zij waren goed en wij bakten er niks van. Het was pijnlijk", analyseerde Wammes na afloop de eerste helft. "Als we dit seizoen zo spelen als in de eerste helft, dan hoeven we ons geen illusies te maken. Dan gaan we keihard degraderen." Beesd gaf twee doelpunten simpel weg en zag vlak voor rust uit een vrije trap ook de 3-0 vallen. In de tweede helft kregen de gasten na de 3-1 van Jarno van de Water wat hoop, maar RKTVC schakelde een tandje bij en Beesd kwam niet meer in de buurt van de thuisclub.

Nick Klein en Lise Korf pakken winst

noordeloos • In Noordeloos ging zaterdag de Wintercompetitie van Jan van Arckel van start met 383 deelnemers. In de D-klasse – de jeugd van 13 en 14 jaar - legden Nick Klijn en Lise Korf uit Leerdam beslag op de eerste plaats. Van winterse omstandigheden was geen sprake. Bij een temperatuur van 25 graden onder de volle zon kon iedereen genieten van deze prachtige zomerse dag in oktober. Tussen 11:00 en 13:00 uur reden de jeugdrenners hun wedstrijden in vier series. Deze toekomstige toppers leven zich uit op hun kleine fietsjes. Aangemoedigd door ouders en grootouders gaan ze tot het uiterste en komen uitgeteld aan de finish. Bij de jongens en meiden van 13 en 14 jaar gaat het er al serieus aan toe. Talenten genoeg om de toekomst van Jan van Arckel met vertrouwen tegemoet te zien.
Uitslag D-klasse (13/14 jaar): Jongens: 1. Nick Klijn (Leerdam), 2. Rowan van Oord (Hank), 3. Dion Slomp (Hoornaar). Meisjes: 1. Lise Korf (Leerdam), 2. Melanie Bron (Schelluinen), 3. Anouk Bijl (Papendrecht). De volgende wedstrijd wordt op 3 november gehouden in Giessenburg.