SVS'65 redt vlak voor tijd 2-2 gelijkspel bij ASH

hellouw • SVS'65 redde in Hellouw vlak voor tijd door een 2-2 gelijkspel nog een punt. Bij rust had ASH dankzij goals van Jens Duizer en Danny Bijl een 2-0 voorsprong. Na de pauze scoorde SVS'65-aanvoerder Ferdi Scheurwater tweemaal, waarvan de gelijkmaker in de derde minuut van de extra tijd.

Het duel begon saai. Pas na twintig minuten moest ASH-keeper Arjan Klip bij een mooi schot de eerste redding verrichten. In de 24e minuut nam ASH de leiding. Na een solo van de goed doorzettende Folkert van der Werf zorgde Jens Duizer voor de afronding: 1-0. Uit een voorzet van Ryan Brood kreeg Bart van Andel een kans op de gelijkmaker, maar hij kopte voorlangs. Na een half uur kwam ASH uit een corner van Jens Duizer dichtbij een ruimere voorsprong, maar de kopbal van Danny Bijl trof de lat. Vijf minuten later kwam SVS'65-speler Jerzy Timmermans na een charge op Hidde van Wageningen met de eerste gele kaart van de middag goed weg. De eerste helft stond bol van de blessurebehandelingen. Arbiter Verhoeff moest er bijna negen minuten bijtrekken. In de zesde minuut van die extra tijd maakte ASH na een voorzet van Arne Hak het tweede doelpunt. De kopbal van Folkert van der Werf werd door keeper Dimitri Versluis via de lat gekeerd en in een scrimmage rondde Danny Bijl alsnog af: 2-0.

Vijf minuten na de thee had SVS'65 de achterstand bijna al verkleind. Bart van Andel leek te gaan scoren, maar Hidde van Wageningen redde net voor (of net achter?) de doellijn. Halverwege de tweede helft kwam SVS'65 door een prachtig afstandsschot van Ferdi Scheurwater toch tot 2-1 terug. Bij een kopbal van Folkert van der Werf - na een aanval via ASH-invaller Emil van Wageningen en Danny Bijl - bracht keeper Versluis redding. SVS'65 streed voor de gelijkmaker en uit een corner van invaller Sam Muilenburg ging de bal maar net over. Kort na een gele kaart voor ASH'er Peter van Herk sleepte SVS'65 er toch nog een gelijkspel uit. Na een solo van Bart van Andel mikte Ferdi Scheurwater de bal resoluut in het doel: 2-2.