• Ian van Wijk was één van de uitblinkers bij Vuren.
• Ian van Wijk was één van de uitblinkers bij Vuren. Foto: Jeroen de Bruin

Vuren troeft HSSC'61 af: 3-0

vuren • Waar HSSC'61 als favoriet en met veel vertrouwen aan de wedstrijd tegen Vuren begon, stapte Vuren met een 3-0 overwinning en drie punten van het veld.

Tot nu toe ging het voor HSSC'61 in de voorbereiding en competitie steeds wat beter, maar die opmars werd in Vuren hardhandig een halt toegeroepen. Vuren liet weer zien op eigen veld aanmerkelijk beter voor de dag te komen dan in uitwedstrijden.

"We zijn vandaag afgetroefd", gaf HSSC-trainer Gerrit Molenaar toe. "Zeker voor rust. Alle elf spelers. We zaten niet in de wedstrijd. Vuren heeft dik- en dikverdiend gewonnen." Ron Vlot had genoten van zijn ploeg. "Ik heb ik in de eerste helft met verbazing en plezier naar mijn ploeg gekeken. Vandaag was de inzet er wel die vorige week ontbrak. En dan kunnen wij dus best lekker voetballen."

Vooral in de eerste helft was Vuren een klasse beter dan HSSC'61. Na een eerste waarschuwing van Timothy Bonthuis kwam de thuisploeg na een kwartier op voorsprong, toen Bas van der Vliet prachtig scoorde. Weer een kwartier later gaf Lorenzo Kooiman strak voor en mocht de vrijgelaten Ryan van Wijk, één van de uitblinkers, de 2-0 maken. Ook na rust waren de eerste kansen voor Vuren, waarbij vooral een voorzet van Luuk van der Vliet een beter lot had verdiend dan de kopbal van Kaj Brijder naast het doel van Niek de Vos. Via opportunistischer spel kregen ook de gasten hun mogelijkheden. Bas Scheenhart en Nicky van Dam misten de kansen op de aansluitingstreffer. Na een counter via Björn Paul en Danny Muilenburg besliste invaller Michael Tahamata het duel.