Aandacht voor de mantelzorgers

regio • In de week van maandag 5 tot en met zaterdag 10 november organiseert stichting SamenDoen samen met verschillende organisaties de Week van de Mantelzorger namens de gemeenten Leerdam en Zederik. Hiermee wordt aangesloten bij de Dag van de Mantelzorg, die dit jaar plaatsvindt op zaterdag 10 november. Een dag waarop Nederland mantelzorgers verrast, want Mantelzorg mag naam hebben. Tijdens de Week van de Mantelzorg bruist het van de activiteiten in Leerdam en Zederik. Verschillende organisaties besteden extra aandacht aan mantelzorgers om hen te bedanken voor het fantastische werk dat ze doen voor Leerdamse en Zederikse burgers die zorg nodig hebben. Er is een gevarieerd programma met theater, muziek maken, spelletjes, rondleidingen, film, high teas, bingo en nog veel meer. Er zijn ook diverse interactieve workshops en informatiebijeenkomsten over bijvoorbeeld autisme en dementie. Dit jaar zijn er ook vier activiteiten speciaal voor jonge mantelzorgers tot 23 jaar. Aanmelden kan tot en met zaterdag 27 oktober. Meer informatie is te verkrijgen via info@samendoen.expert of 0341-637363.

q www.samendoen.expert


Vakantie Bijbel Feest in De Pluk

geldermalsen • Op donderdag 25 en vrijdag 26 oktober is er weer Vakantie Bijbel Feest in De Pluk in Geldermalsen. Aanmelden kan tot vrijdag 19 oktober via de website. 'Zoek het uit' is het thema waarmee de kinderen van 4-12 jaar aan de slag gaan. Groep 7-8 heeft een eigen programma met onder andere een proefjeslab. Voor de tieners (12-18 jaar) is er op donderdag van 19:00-23:30 uur een spannend spelprogramma rond het thema. Vrijdag vanaf 18:30 uur is er een slotavond voor deelnemers, ouders en andere belangstellenden. Zij krijgen onder andere een terugblik op het VBF. De organisatie roept deelnemers op zoveel mogelijk op de fiets te komen. Tijdens het VBF is een boekentafel aanwezig met boeken, cd's en gratis foldermateriaal.

q www.vbfgeldermalsen.nl


Senioren en het OV

est • Vrouwen van Nu organiseert samen met de provincie een informatiebijeenkomst voor senioren over reizen met het openbaar vervoer en de OV-chipkaart. OV-ambassadeurs leggen uit hoe reizen met de bus of trein tegenwoordig werkt. Er is informatiemateriaal aanwezig en na afloop van de bijeenkomst krijgen de senioren een uitnodiging voor het maken van een proefreisje om zo de kaartautomaat en de OV-chipkaart in het echt uit te proberen onder leiding van een ambassadeur. De bijeenkomst is op woensdag 24 oktober van 19:30 tot uiterlijk 21:30 uur in het dorpshuis aan de Dopsstraat 12 in Est. Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis.


Buizenpost in het Beatrixziekenhuis

gorinchem • Result Laboratorium heeft afgelopen week in samenwerking met het Beatrixziekenhuis buizenpost gelanceerd. Met deze vorm van transport kunnen buisjes met bloed met spoed naar het laboratorium worden verzonden voor analyse. De tijd die bespaard wordt aan heen en weer lopen kan een medewerker besteden aan het analyseren van het bloed, zodat de uitslagen eerder bekend zijn.