• De Paay ontstond uit een voorliefde voor uilen.
• De Paay ontstond uit een voorliefde voor uilen. Foto: nl.123rf.com

Fotowedstrijd bij De Paay

beesd • In verband met de herfstvakantie is uilen- en dierenpark De Paay van maandag 15 tot en met zondag 28 oktober een uurtje langer open dan normaal. Namelijk van 10:00 tot 18:00 uur.

De Paay is sinds 2000 geopend voor publiek. De eigenaar is een verwoed uilenliefhebber, met een voorliefde voor de Europese oehoe. Eigenlijk was het helemaal niet de bedoeling dat het park open zou gaan voor bezoekers, maar op aandringen van vrienden besloot de eigenaar dit uiteindelijk wel te te doen. Dit bleek een groot succes

Er zijn inmiddels overigens veel meer dan alleen uilen te vinden aan de Dr. A. Kuyperweg 120 in Beesd. Het park is niet groot: zo'n hectare groot, maar er zijn wel zo'n 78 verschillende dierensoorten te vinden. Waaronder wallaby's, een klein soort kangoeroe. Deze zijn te bewonderen in een speciale kangoeroeweide. Maar daarnaast zijn er beermarters, capibara's, kamelen, stokstaartjes, ezels, cavia's en natuurlijk verschillende oehoe's te vinden in het park. Sinds juli dit jaar zijn er daar kolonoks bijgekomen, oftewel: vuurwezels. De Paay is één van de weinige parken in Nederland waar dit diertje is te vinden.

Omdat De Paay een nieuw reclamebord wil laten maken, start het uilen- en dierenpark een fotowedstrijd onder haar bezoekers. De mooiste inzendingen komen uiteindelijk op het nieuwe reclamebord terecht. En de winnaar krijgen een vrijkaartje. Het opsturen van foto's kan via uilenparkdepaay@gmail.com. Meer informatie over het park en haar dieren is op de website te vinden.


q www.depaay.nl