Regionale actie van buurtpreventiegroepen

leerdam • Buurtpreventiegroepen in Leerdam en omgeving houden op donderdagavond 19 oktober een regionale actie. Op deze avond willen ze inwoners bewust maken van en informeren over de aankomende donkere dagen.

Buurtpreventieteams werken samen met de eigen inwoners van de buurt, de politie en de gemeente aan een veilige en prettige buurt. Het idee van de buurtpreventieteams is om zowel overdag als in de avond een aantal rondes te lopen in de straten.

Zichtbaar aanwezig

"Wij willen gedurende op 19 oktober met zoveel mogelijk mensen zichtbaar aanwezig zijn in de gemeente", zegt wethouder Teus Meijdam. Inwoners uit Leerdam gaan met de lokale buurtpreventie-vrijwilligers samen op pad. "Wij hopen nog meer bekendheid aan buurtpreventie te geven om uiteindelijk nog meer mensen te motiveren deel te nemen aan onze activiteiten en hiermee de veiligheid en leefbaarheid binnen de gemeente nog meer te vergroten."

De buurtpreventieteams in de regio hebben al veel contact met elkaar. En er is inmiddels een regionale samenwerking ontstaan op het gebied van scholing, uitwisseling van ervaringen en regionale acties op het gebied van buurtpreventie.

De actie avond op 19 oktober begint om 19:00 uur bij het stadskantoor van Leerdam. Aanmelden is mogelijk door een mailtje te sturen naar t.meijdam@leerdam.nl.