WNC na rust onderuit

waardenburg • WNC leed op eigen veld een 1-3 nederlaag tegen GRC'14. Tot ongenoegen van trainer Cor Prein. "Dit mag ons niet gebeuren. We spelen een prima eerste helft en moeten de kansen beter uitspelen. Na rust verliezen we de grip op het middenveld en komen we er niet meer uit." Nehemia Sanaky opende in de eerste helft de score. Vlak na rust kreeg WNC via Luuk Uitman nog een goede kans op de 2-0. Daarna knokten de gasten zich terug in de wedstrijd. Na de 1-1 - een kwartier voor tijd - viel ook al snel de 1-2. "Toen zaten we niet lekker genoeg meer in de wedstrijd om er nog een puntje uit te slepen", analyseerde Prein.

Asperen krijgt er elf om de oren

asperen • Asperen beleefde op eigen veld een rampzalige middag. Binnen no-time keek de ploeg tegen sv Capelle tegen een 0-5 achterstand aan. Asperen kwam daar niet meer overheen en verloor met ontluisterende cijfers: 0-11. "Dit is heel erg", oordeelde trainer Jaap van Hattem. "Capelle is een goede ploeg en daartegen komen we tekort. Maar dan moet je wel met z'n allen knokken. Dat is niet gebeurd." Al na dertien minuten stond het in Asperen 0-5. Na de 0-6 ruststand hoopte Asperen na rust nog wat terug te doen, maar het kreeg nog vijf doelpunten om de oren. Door een tweede gele kaart werd Maikel Groenenberg ook nog weg gestuurd.

Eerste zege HSSC'61

hei- en boeicop • Over het spel van zijn ploeg had Gerrit Molenaar al niet te klagen, tegen GVV'63 leverde dat ook nog eens de eerste zege van het seizoen op. "En met de cijfers kunnen we natuurlijk alleen maar heel blij zijn", wees Molenaar op de 5-0 uitslag. HSSC'61 wachtte nog vrij lang om het overwicht in de score uit te drukken. Op slag van rust scoorde de ploeg echter twee keer. Bas Scheenhart en Lucas van Dam tekenden voor de 2-0 ruststand. Vlak na rust scoorde Van Dam zijn tweede treffer. Uitblinker Tristan Koet en opnieuw Scheenhart zorgden voor de eindstand. "Het spel was al goed. Nu levert dat tegen een zwakkere ploeg drie punten op. Ik ben er trots op dat de ploeg weer zo aan het voetballen is."

Lamlendig Vuren verliest

sprang-capelle • Ron Vlot was niet mals voor zijn ploeg na de 1-0 nederlaag bij SSC'55. "Ik heb vandaag een lamlendig Vuren gezien. Dit was een belachelijke vertoning." Vuren werd zeker niet weggespeeld door de thuisploeg. "Maar we hebben gewoon slecht gespeeld en toch nog genoeg kansen gehad om te winnen", vond Vlot. In de laatste minuut kreeg zijn ploeg het deksel op de neus met de 1-0. "Heel naïef", oordeelde Vlot.

Haaften weer door ondergrens

haaften • Haaften leed voor de tweede keer dit seizoen een ruime nederlaag. In Haaften was Sparta'30 met liefst 1-6 te sterk. Na twee minuten stond het al 0-2. "De fouten moeten eruit", vond trainer Adrie van Steijn. "Het is op dit moment wel erg wisselvallig bij ons. We zijn hard door de ondergrens gezakt. Daar moeten we uit komen." Nadat de gasten ook nog 0-3 maakten, deed Danny Verwolf vlak voor rust iets terug. Haaften kwam echter niet meer terug in de wedstrijd en ging flink onderuit.