ASH vooral fysiek sterker dan Rhelico: 2-5

rumpt • Voetballend was het verschil niet eens zo groot tussen Rhelico en ASH. Sterker nog: misschien voetbalde de thuisploeg wel beter dan de bezoekers uit Hellouw. ASH speelde echter mannelijker en was beter in de duels. De 2-5 overwinning was dan ook verdiend.

Daar was Rhelico-trainer Olav van Rijkom het mee eens. "Het gaat niet alleen om het voetballende deel, maar je moet ook werken en sterk zijn in de duels. Dat deden zij gewoon beter." Collega Ron Laros zag dat Rhelico sterker aan de wedstrijd begon. "Maar uit standaardsituaties maakten wij binnen twaalf minuten drie doelpunten. Wat dat betreft leek het een beetje op de wedstrijd tegen Lekvogels. Toen maakten we ook in korte tijd drie doelpunten", zei Laros. Na een vrije trap opende Marijn Hak de score. Folkert van der Werff maakte er uit een corner 0-2 van. De 0-3 van Gert-Jan van Oort was een mooie vrije trap die van ver ineens in de kruising eindigde. Na rust kwam Rhelico via Olof Schiltmans terug in de wedstrijd. De zege van ASH kwam echter niet meer in gevaar. Danny Bijl en opnieuw Hak tilden de marge naar vier doelpunten. Hussain Taghi maakte de 2-5.

"We hebben een redelijke tot goede start met zes punten uit drie wedstrijden", vond Laros. "En we hebben best een paar doelpuntjes gemaakt. Dat was vorig seizoen nog wel eens een probleem, dus is het heel mooi dat dat nu beter gaat." Van Rijkom had na logische nederlagen tegen Groot-Ammers en Leerdam Sport gehoopt op een eerste overwinning. "Die tegenstanders zijn voetballend beter en dan kun je verliezen", zei Van Rijkom. "Vandaag hebben we het echter vooral op inzet verloren en dat mag natuurlijk niet gebeuren. ASH kleunde er op een gezonde manier in. Dan verdien je de winst ook gewoon. Je kunt niet voetballen zonder duels."