SVS'65 wint verrassend van Leerdam Sport

spijk • SVS'65 wist verrassend met 3-1 te winnen van Leerdam Sport. Voor de Leerdammers de eerste nederlaag na twee zeges. Voor Spijk betekende de winst de tweede overwinning in deze competitie.

Na een treurige week zonder voetbal wegens het overlijden van een jeugdlid, rechtte SVS'65 zaterdag zijn rug. "Natuurlijk heeft dit invloed op een ploeg en een club", zei SVS-trainer José van de Ven. "Vandaag was de uitvaart en ik heb de jongens de vrijheid gegeven om zelf te kiezen of ze wilden spelen. Dat wilden ze." SVS'65 pakte in de tweede helft tegen tien man de winst. Leerdam Sport-trainer Yoni Sahertian baalde. "We zaten in een lekkere flow en dan wil je door. Misschien hebben we ze wel wat onderschat en dan kun je hier dus zomaar verliezen."

Leerdam Sport pakte voor rust het initiatief, maar deed daar te weinig mee. SVS'65 kwam via Bart van Andel op voorsprong. De Leerdammers maakten via Dick Schaaij gelijk en waren het kwartier na rust duidelijk op zoek naar meer. De wedstrijd kantelde toen het Spijk twee keer meezat. De bal ging na hands van Mark Steenbeek discutabel op de stip (Jorn Meijerink scoorde 2-1) en Joshua Cohen werd wegens commentaar met zijn tweede geel weggestuurd. "Daarna hebben zij het goed afgemaakt", vond Sahertian. Van de Ven keek daar iets anders tegenaan. "Als we het iets beter hadden uitgespeeld, hadden we ruimer kunnen winnen. Maar met 3-1 ben ik uiteraard ook dik tevreden."

Op aangeven van Van Andel maakte Sam Muilenburg de 3-1. In de slotfase moest Leerdam Sport nog met negen man verder toen ook Mark Steenbeek wegens een vermeende elleboog zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg. "Dit soort wedstrijden heb je altijd", zei Sahertian. "Gelukkig gebeurt het vroeg in de competitie. Dus hebben we nog tijd om ervan te leren en de schade te repareren."