Publiekslezing over dementie

gorinchem • Specialisten en zorgprofessionals van Rivas Zorggroep delen hun kennis over dementie tijdens een publiekslezing op donderdagavond 18 oktober. Bezoekers worden op een laagdrempelige manier geïnformeerd over dementie en krijgen praktische tips over het omgaan met dementie, zowel thuis als in een verpleeghuis. De lezing vindt plaats van 19:00 tot 21:00 uur in het grand café van Het Gasthuis in Gorinchem. De entree is gratis. Geïnteresseerden kunnen zich tot maandag 15 oktober aanmelden via het aanmeldformulier op onderstaande website.

q www.rivas.nl/publiekslezingdementie


Opbrengst HandicapNL

leerdam • HandicapNL heeft tijdens de nationale collecteweek 2.975,07 euro opgehaald in Leerdam. De collectanten gingen van maandag 24 tot en met zaterdag 29 september langs de deuren. Met de opbrengst worden landelijke en lokale projecten gefinancierd.


Reanimatiecursus met aed

leerdam • Stichting Reanimatie Alblasserwaard en Gorinchem geeft weer een aantal reanimatiecursussen met aed-uitleg in Leerdam. De data voor de herhaalcursussen zijn woensdag 24 oktober, donderdag 1 november, donderdag 8 november en maandag 12 november van 19:30 uur tot 21:30 uur. Deelname aan de herhaalcursus kost 10 euro, een beginnerscursus start woensdag 31 oktober van 19:00 uur tot 22:00 uur. Deelname aan de beginnerscursus kost 25 euro, aanmelden via reanimatieleerdam@live.nl. De cursussen worden gegeven in van de zalen van kerk aan de Hoogstraat 80 in Leerdam.


Leesclub zoekt boekenwurmen

geldermalsen • De leesclub in Geldermalsen zoekt nieuwe leden in de omgeving van Geldermalsen en Leerdam. Mensen die van lezen houden en daarover graag in gesprek gaan met andere liefhebbers, kunnen zich aanmelden. Er zijn twee plaatsen vrij. De club komt om de 6 weken samen op een maandagochtend. De leden komen afwisselend bij elkaar thuis langs. De leesclub is nu met zes leden, allemaal vrouwen, en maakt gebruik van de literatuurlijst van de landelijke organisatie Senia. Hierdoor kan de club gebruik maken van leeswijzers, met samenvattingen en eventueel discussiepunten. Aanmelden kan bij contactpersoon Simone Stam via s.l.stam@tele2.nl.


EHBO-cursus van start in Leerbroek

leerbroek • De EHBO-vereniging van Leerbroek wil binnenkort weer een EHBO-cursus voor beginners starten. Tijdens de cursus leren de deelnemers diverse verwondingen en ongevallen te beoordelen en daarna zo nodig eerste hulp te verlenen. Ook reanimatie en het gebruik van een aed komen tijdens deze cursus aan bod. De cursus wordt afgesloten met een examen waarbij een erkend EHBO-diploma is te behalen. De cursus vindt plaats in hervormd centrum De Overkant in Leerbroek en bestaat uit 25 uur. Avond of dagdeel wordt in overleg met de cursisten vastgesteld. Deelname kost 150 euro. Dit is inclusief lespakket, koffie of thee en het examen. Meer informatie is te verkrijgen via ehboleerbroek@live.nl. Of bij Leen Bijl via 0345-599623.