• Hospice Lingesteyn houdt een open middag.
• Hospice Lingesteyn houdt een open middag. Foto: nl.123rf.com

Op de koffie bij Hospice Lingesteyn

leerdam • Tijdens de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg op zaterdag 13 oktober kunnen geïnteresseerden op de koffie bij de medewerkers van het hospice in verpleeghuis Lingesteyn in Leerdam.

"Op deze manier willen we mensen op een laagdrempelige manier informeren over de mogelijkheden van zorg in de laatste levensfase", zegt Corrie Verkroost, verpleegkundige in Hospice Lingesteyn. Zij is samen met haar collega Gerrie Ton, complementair zorgverlener in het hospice, aanwezig om vragen over zorg in de laatste levensfase te beantwoorden en mensen te informeren over de mogelijkheden.

In Hospice Lingesteyn ontvangen cliënten 24 uur per dag, 7 dagen per week zorg op maat van deskundige en professionele medewerkers. "Omdat het hospice gesitueerd is in verpleeghuis Lingesteyn, zijn er altijd geschoolde medewerkers aanwezig om zorg te verlenen", vult Gerrie aan. "Ook werken er veel vrijwilligers voor de extra zorg en aandacht." De appartementen in het hospice zijn ruim opgezet en van alle gemakken voorzien. Corrie: "Op die manier kunnen familie en vrienden altijd op bezoek komen en indien gewenst overnachten." Naast de juiste zorg is het mogelijk om gebruik te maken van aanvullende zorg. "Denk hierbij aan aromatherapie, muziektherapie en hand- en voetmassages. Hiervoor maken de medewerkers gebruik van speciale oliën. Zo streven we naar het juiste comfort."

Belangstellenden zijn zaterdag 13 oktober tussen 13:30 en 15:00 uur welkom in Lingesteyn.


q www.rivas.nl/lingesteyn