• Verrassing voor Juul 't Lam.
• Verrassing voor Juul 't Lam. Foto: aangeleverd

Serenade voor Juul 't Lam

heukelum • Koninklijke stedelijke muziekvereniging Kunstliefde en Vriendschap heeft zaterdag in de Julianastraat in Heukelum een serenade gebracht aan dirigent Juul 't Lam.

't Lam is al 50 jaar lid van de vereniging. Vanaf 1968 speelt hij bugel en sinds enkele jaren ook es-bugel. Hij is bestuurslid geweest van Kunstliefde en Vriendschap en is altijd sterk betrokken bij de jeugd. Hij heeft dan ook al heel veel jeugdleden opgeleid, sowieso meer dan vijftig - gemiddeld elk jaar één - en daarnaast ook veel oudere leden les gegeven. 't Lam verzorgt de jeugdopleidingen en is ook nog eens de muzikale trekker bij de clinics enzovoorts.

Juul 't Lam geeft les op basisscholen en promoot daarbij de muziek in het algemeen en de vereniging in het bijzonder. Het bestuur schrijft over hem: "Hij was op het cruciale moment in september 2009 bereid om de muzikale kar van Kunstliefde en Vriendschap te trekken, zowel de opleiding als dirigent van het orkest. Hij is door zijn inzet en persoonlijkheid in staat gebleken om de vereniging, in het bijzonder de jeugdleden aan zich te binden en daarmee Kunstliefde en Vriendschap nieuwe perspectieven te bieden. De vereniging heeft weer perspectief, want er spelen 32 leden in het grote orkest en zes leerlingen in het opleidingsorkest." Maar bovenal wordt 't Lam geprezen omdat hij een "echte verenigingsman" is. "Kunstliefde en Vriendschap staat voor hem op één."

Hij kreeg zaterdag een oorkonde uitgereikt en een gouden speldje met kroontje. Hiermee mag hij zich erelid noemen.