Cees Taal opent expositie Huis ter Leede

leerdam • Wethouder Cees Taal opent maandag 8 oktober de eenmalige expositie van het project 'Samen schilderen in Noord' bij Huis ter Leede. Bezoekers kunnen dan ook de permanente tentoonstelling van kunstschilder Servé Vos bezoeken.

'Samen schilderen in Noord' is een initiatief van Huis van de Wijk Noord, een samenwerking tussen de Wijkraad Noord, Huis ter Leede en stichting SamenDoen. Tien cursisten schilderden vanaf september elke maandagmiddag 2 uur onder de inspirerende leiding van Hilda Boon. De cursisten wonen bij Huis ter Leede, in de aanpalende flats Rondas en Beukelaar en in de wijk Noord. Doel is verbinding en creativiteit bevorderen. Er komt een tweede cursus, maar deze is al helemaal vol.

Cees Taal opent maandag 8 oktober een eenmalige expositie waarin het waarin het werk van de cursisten te zien is. Belangstellenden zijn welkom bij Huis ter Leede in restaurant De Boulevard. De opening is om 15:00 uur.


Servé Vos

Bezoekers van Huis ter Leede kunnen ook de schilderijen bekijken van Servé Vos bekijken. Vos werkt bij voorkeur met pastel en acryl. Opvallend is het veelal grote formaat van zijn werken, waaronder een portret van koning Willem Alexander. Hij heeft diverse muurschilderingen gemaakt en gaf schilder-workshops.

Zijn werken zijn te zien op de begane grond van Huis ter Leede, alle dagen van 08:30 uur tot 17:00 uur.