SC Everstein aan kop na tweede overwinning

waalwijk • SC Everstein heeft ook zijn tweede duel gewonnen. NEO '25 werd met 1-4 aan de kant geschoven.

Gesterkt door de midweekse 6-2 oefenzege tegen Focus '07 was SC Everstein op het slechte veld van NEO '25 heer en meester. De zwakke thuisclub hield veel spelers achter de bal. De roodwitten combineerden geduldig en rond de twintigste minuut opende Simon van Zante de score: 0-1. Twee minuten later kwam de thuisclub via een kopbal langszij: 1-1. Tien minuten voor rust kopte de ervaren Brayton Biekman de bal na een hoekschop in de touwen: 1-2.

Vastgezet

Na de thee werd NEO '25 door SC Everstein met veel pressie op de eigen helft vastgezet. In de tiende minuut maakte Robbie de Roos er 1-3 van. De thuisclub ging wat aanvallender spelen maar kwam niet verder dan een vrije trap die op de paal werd geschoten. In de slotfase bracht Ilias Lakhal de eindstand uit een vrije trap op 1-4.

Eindpass

"We hebben voldoende kansen gehad om met veel grotere cijfers te winnen. De eindpass kan beter. Maar twee keer op rij winnen is natuurlijk niet slecht", vond trainer Carel van der Velden. Door de twee ruime zeges gaat sc Everstein op basis van het doelsaldo aan de leiding in de 3e klasse D. Alleen GDC en Sleeuwijk wisten ook hun eerste twee wedstrijden te winnen.