Haaften spoelt zeperd in halfuur van zich af

haaften • Haaften had tegen RFC duidelijk was goed te maken na de 7-2 nederlaag van een week eerder tegen Vuren. Die afgang spoelde het binnen de kortste keren van zich af.

Na een 4-0 ruststand was de spirit er een beetje uit, maar de zege kwam niet meer in gevaar. Het vorig seizoen gepromoveerde RFC van trainer Mo Duzgun maakte in de tweede helft nog een eretreffer: 4-1.

"Ik ben trots op de jongens en blij dat ze dit hebben laten zien. We hebben afgelopen week goed getraind, maar dat hadden we in de week daarvoor ook. Heel mooi dat het nu wel goed uitpakt. Alle frustratie kwam eruit, op een positieve manier", zei Haaften-trainer Adrie van Steijn. "We hebben voor rust goed gespeeld en een paar geweldige goals gemaakt. RFC heeft zeker geen slechte ploeg, maar we hebben ze geslacht in de omschakeling."

Binnen een halfuur was de klus geklaard in Haaften. Al na een minuut opende Thijmen Gerringa de score. Na treffers van Nicolaï van Wageningen en Jordy Perdon stond het na een kwartier al 3-0. Danny Verwolf maakte er ook nog 4-0 van. "Na rust was het niet meer zo goed bij ons. Ons kon weinig meer gebeuren en er gebeurde ook weinig. Het was van onze kant wat slordiger. Dan moet je je momenten moeten kiezen, maar dat hebben we niet gedaan."