Foto bij de opening is uiteraard van Tim Schwebke. Wellicht een quootje uit het interview als onderschrift?

• Fabian van der Wel scoorde vlak voor tijd de 2-0.
Foto bij de opening is uiteraard van Tim Schwebke. Wellicht een quootje uit het interview als onderschrift? • Fabian van der Wel scoorde vlak voor tijd de 2-0. Foto: Jeroen de Bruin/DBRN Fotografie

Leerdam Sport rekent pas na rust af met strijdvaardig Rhelico

leerdam • Leerdam Sport pakte dankzij een 2-0 overwinning op Rhelico zijn tweede overwinning van dit seizoen. Erg makkelijk ging het de Leerdammers echter niet af. Rhelico speelde naar zijn kunnen een prima wedstrijd.

Het was ondertussen al even geleden dat Leerdam Sport twee competitiewedstrijden achter elkaar wist te winnen. Afgelopen seizoen won de ploeg sowieso slechts één wedstrijd. Het seizoen daarvoor wisten de Leerdammers in maart 2017 twee overwinningen op rij te boeken. Met de huidige zes punten uit twee wedstrijden hoeft Leerdam Sport alleen Groot-Ammers op doelsaldo voor zich te dulden.

Na de verrassend ruime zege bij Zuilichem was de gedachte voor de wedstrijd tegen Rhelico, dat met 1-6 onderuit ging tegen Groot-Ammers, wel dat Leerdam Sport eenvoudig zijn tweede driepunter van het seizoen ging bijboeken. Zo makkelijk als gedacht ging het echter zeker niet. Rhelico was zeker niet de betere ploeg, maar speelde binnen zijn kunnen een prima wedstrijd. Vanuit een goede organisatie en met een gezonde dosis werklust hielden de gasten Leerdam Sport lange tijd van het doel af. En het deelde aanvallend ook nog wat speldenprikken uit. Zelfs meer dan dat, want vijf minuten voor rust leek Olof Schiltmans zijn ploeg aan de leiding te koppen. De spits vierde al feest met zijn teamgenoten, maar zag scheidsrechter Arie Kant roet in het eten gooien. Het doelpunt werd, onterecht, wegens een vlagsignaal voor buitenspel geannuleerd. Kort daarna had de teleurstelling om die afgekeurde treffer nog groter kunnen worden, maar Rhelico kwam goed weg dat een overtreding op Ray Kant niet met een strafschop bestraft werd. Na rust werd het steeds moeilijker voor Rhelico om de thuisploeg van zich af te houden. Invaller Dick Schaaij speelde aan de linkerkant uiteindelijk een beslissende rol. Na een uur spelen kwam de thuisploeg op voorsprong via een prachtig doelpunt. Kees Kerkhof, kort daarvoor ook ingevallen, stuurde Schaaij diep. Zijn voorzet was op maat en Joshua Cohen schoot ineens knap de 1-0 binnen. Daarna had Rhelico niet heel veel meer in te brengen en liet Leerdam Sport lange tijd na de score verder uit te bouwen. Vlak voor tijd was het opnieuw Schaaij met de assist. Ditmaal kopte Fabian van der Wel, net als Cohen afkomstig van Vriendenschaar, de bal in de hoek: 2-0. Olav van Rijkom kon goed leven met de prestatie van zijn ploeg. "We hebben het goed gedaan, maar ik baal heel erg van dat afgekeurde doelpunt. Dat was zeker geen buitenspel. Daar zijn we gewoon genaaid." Collega Yoni Sahertian was blij met de punten, maar ook kritisch. "Voor rust was gewoon niet goed genoeg. De middenvelder gingen voorin lopen, maar moeten tussen de linies blijven. Na rust hielden we de flanken bezet en hebben we het verschil gemaakt. Dat was beter, maar we zijn nog niet waar ik de ploeg wil hebben."