Fout Kaasjager doet WNC de das om

langbroek • WNC speelde volgens Cor Prein bij SVL geen slechte wedstrijd. Het missen van kansen, een fout van doelman Arjen Kaasjager en enkele dubieuze beslissingen van de scheidsrechter deden WNC echter de das om. Dat was althans de lezing van Prein. "We hadden in de eerste helft veel balbezit en genoeg kansen om te scoren. Daarnaast is ons een penalty onthouden. De overtreding op Enzo Geene was zeker een meter in het strafschopgebied, maar we kregen een vrije trap in plaats van een strafschop." Na rust ging het mis toen Arjen Kaasjager in de fout ging en SVL op voorsprong kwam. "Daarna moesten we door hun toch al dichte verdediging zien heen te snijden, dat is erg moeilijk", wist Prein. "Dan is het zuur dat je verliest. We hadden het heft in handen."


LRC onderuit

zwijndrecht • LRC verloor met 1-0 bij VVGZ. Volgens trainer Rob Hilbers zat er voor zijn ploeg meer in. "Zeker weten", zei Hilbers. "De eerste tien minuten was wat aftasten, maar daarna waren we tot de rust heer en meester." Dat LRC toch met een achterstand ging rusten was volgens Hilbers een combinatie van slecht afwerken en een beetje pech. "We hebben vijf grote kansen gekregen, die moeten erin. Aan de andere kant waait een bal vanaf de achterlijn zo het doel in." Na rust was LRC niet bij machte de wedstrijd om te draaien. "Toen speelden we gewoon niet goed meer. We gingen pompen en dan moet je hopen dat die bal goed valt, maar dat gebeurde niet."


Vuren verliest onnodig bij GVV'63

gameren • Vuren ging na zijn sterke seizoensstart in de tweede wedstrijd met 2-1 onderuit bij GVV'63. Die nederlaag was volgens trainer Ron Vlot niet nodig. "Voor rust was GVV'63 feller en scherper dan wij, maar in de tweede helft waren we gewoon beter. We hebben genoeg kansen gekregen, maar waar vorige week alles raak was, was dat nu niet zo. Jammer." Kaj Brijder opende de score na een voorzet van Luuk van der Vliet. Voor rust maakte GVV'63 alleen de gelijkmaker. Na rust maakte de thuisploeg van elf meter de 2-1. "Een uiterst dubieuze strafschop", vond Vlot, die ook niet begreep dat er in de slotfase nog drie spelers rood kregen bij een opstootje. Twee GVV'ers en Vuren-speler Khalid Bendami moesten met rood van het veld.


GDC langs Asperen

eethen • Asperen ging met 3-0 onderuit bij GDC. Volgens trainer Jaap van Hattem geflatteerd. "We hebben niet slecht gespeeld. Kort na rust krijgen we een paar goede kansen op de 1-1, maar die gaat er niet in. Daarna gingen we meer risico nemen, maar dat leverde helaas niets op." Na de 1-0 ruststand, was Michiel den Hartog met een bal op de paal het dichtst bij de gelijkmaker. Daarna liep GDC uit. "Als je die 1-1 maakt, loop je er niet ineens overheen, maar dan krijg je wel meer vertrouwen. Maar als we zo blijven voetballen, komen die punten wel", besloot Van Hattem.


SVS'65 in rouw na overlijden jeugdlid

spijk • SVS'65 werd zaterdagmorgen opgeschrikt door het overlijden van jeugdlid Devy van Zomeren. Alle wedstrijden van de club uit Spijk werden daarom afgelopen zaterdag afgelast.