Heukelum weer terug op aarde

zaltbommel • Na de 9-2 overwinning op Wilhelmina'26 staat Heukelum weer met beide benen op de grond. In Zaltbommel was Nivo Sparta een maatje te groot: 5-0.

"De eerste 25 minuten kwamen we goed mee", vond Heukelum-trainer Marco Verbeek. "Toen kregen we ook de beste kansen." De grootste kans was voor Floris Kool, maar 1-op-1 met de doelman kwam die laatste als winnaar uit de strijd. Nadat de thuisploeg op voorsprong kwam, kreeg Heukelum het moeilijker. Kool maakte nog wel de gelijkmaker, maar die treffer werd wegens buitenspel terecht afgekeurd.

Nivo Sparta maakte nog voor rust de 2-0 en klaarde in de tweede helft het karwei. "Na die 2-0 had ik al het gevoel dat het gespeeld was. Je weet dat het dan moeilijk wordt. Toen het vlak na rust ook nog 3-0 werd, was het gespeeld", zei Verbeek.


Beesd laat het voor rust afweten

's-hertogenbosch • Beesd ging bij OSC'45 met 5-3 onderuit. De drie treffers van Beesd werden gemaakt door Jarno van de Water, maar zijn hattrick was dus niet genoeg om Beesd aan minimaal een punt te helpen.

Beesd-trainer Dick Wammes was vooral niet te spreken over de eerste helft van zijn ploeg. "Hoe wij die eerste drie treffers weer weggeven is echt ongelooflijk", baalde Wammes na afloop. "Het is onnodig om hier te verliezen, maar we doen onszelf gewoon tekort." Wammes weet dat hij het momenteel moet doen met de nodige afwezige spelers. "Maar binnen de club lossen we dat prima op. Dan verwacht je van de vaste waarden echter wel dat zij het team extra helpen. Dat gebeurde vandaag niet."
Na een 3-1 ruststand kwam Beesd na rust langszij. "En toen kregen we vier heel grote kansen op de 3-4. Die maken we niet en vijf minuten voor tijd gaan we weer in de fout", zei Wammes.