Benefietavond in de Pauluskerk

leerdam • Zang- en muziekgroep Gideon verzorgt in samenwerking met werkgroep 'Vrienden van Servië' van stichting Hulp Oost Europa (HOE) op zaterdag 13 oktober een benefietavond in de Pauluskerk in Leerdam.

Tijdens de avond wordt een inzameling gehouden voor het werk van de stichting onder de Roma in Servië. Zo'n tien jaar geleden zijn via HOE de eerste contacten gelegd met de jeugd van de kerk. Zij gingen op werkvakantie en bouwden een kerkzaal voor de groeiende gemeente daar. In 2012 gingen zij voor de tweede keer. De contacten zijn gebleven en er worden nog steeds projecten uitgevoerd. Zo is er een school opgeknapt en een speeltuin gerealiseerd, ook zijn er diverse materialen geschonken aan de vrijwillige brandweer. Er zijn kassen gesponsord waarin groenten worden verbouwd. Verder worden er door zo'n honderd vrouwen in Leerdam en omgeving dekens gehaakt, die uitgedeeld worden bij de allerarmsten.

Tijdens de benefietavond is de dominee van de Roma-gemeenschap, Aleksandar Subotin aanwezig. Er is een presentatie van het werk in Servië. Gideon wil graag het werk van stichting HOE ondersteunen en verzorgt daarnaast een muziek- en zangavond, de aanvang is 19:30 uur. De kerk gaat om 19:00 uur open en de toegang is gratis. Iedereen is welkom.


q www.zanggroepgideon.nl