Opbrengst Prinses Beatrix Spierfonds

heukelum • Vrijwilligers van het Prinses Beatrix Spierfonds hebben in Heukelum 652,11 euro opgehaald voor onderzoek naar spierziekten. De landelijke collecteweek was van maandag 10 tot en met zaterdag 15 september.


CMN-groep neemt kulturhus over

haaften • Ron Cretier van CMN-groep neemt per 1 oktober het beheer van de Burcht van Haeften over. CMN-groep investeert vaker in maatschappelijk vastgoed, zoals De Poorterij in Zaltbommel en Het Huis van Waalre in Waalre. Het is de verwachting dat hij als exploitant "een professionaliseringsslag in het beheren en exploiteren van het multifunctionele gebouw in Haaften" kan maken. Om zodoende het gebouw toekomstbestendig te maken. Het huidige bestuur en de gemeente Neerijnen zijn blij met de ontwikkelingen. Cretier heeft plannen genoeg. Er moet een vernieuwde hoofdingang komen, een brasserie, een professioneel reserveringssysteem en een vernieuwde website. Natuurlijk mogen de bewoners meedenken (en meehelpen) voor nieuwe aanvullende (culturele) activiteiten. De medewerkers zijn als eerste op de hoogte gesteld. Hun contracten blijven onveranderd. Ook vrijwilligers en alle andere huurders zijn tijdens bijeenkomsten op de hoogte gebracht.


Bernard Heesen genomineerd

leerdam • Leerdammer Bernard Heesen maakt kans op de titel 'Kunstenaar van het jaar 2019'. Hij is één van acht finalisten. De verkiezing is de oudste en verreweg de grootste verkiezing op het terrein van beeldende kunst, de organisatie is in handen van stichting Kunstweek die de titelstrijd sinds 2003 organiseert. De andere finalisten zijn Desiree Dolron, Iris van Herpen, Margot Homan, Theo Jansen, Claudy Jongstra, Erwin Olaf en Daan Roosegaarde. De winnaar wordt vrijdag 9 november bekend, tijdens de opening van de Kunstweek. Stemmen op Heesen kan op onderstaande website.

q www.kunstenaarvanhetjaar.nl


Opbrengst KWF in Hellouw

hellouw • In Hellouw hebben collectanten tijdens de nationale collecteweek 852,38 euro opgehaald voor KWF Kankerbestrijding.


Grote oefening hulpdiensten

schoonrewoerd • De Dorpsstraat in Schoonrewoerd is maandag 8 oktober afgesloten tussen 18:00 en 23:00 uur. Het gaat om het stuk weg vanaf de Steenovenweg tot de ingang van de kaasfabriek. Reden van de afsluiting is een grote oefening van de hulpdiensten van de zeven korpsen van Vijfheerenlanden. Schoonrewoerd inrijden is tijdens de afsluiting alleen mogelijk vanaf de Schaikseweg.