Inloopspreekuur VluchtelingenWerk

meerkerk • Stichting VluchtelingenWerk organiseert iedere woensdagmorgen van 10:00 tot 12:00 uur een inloopspreekuur op het gemeentehuis in Meerkerk. Cliënten van VluchtelingenWerk kunnnen hier zonder afspraak met vragen van uiteenlopende aard terecht.

Als vluchtelingen naar een eigen woning in een gemeente verhuizen, komt er ontzettend veel op hen af: verhuizen naar een onbekende stad of dorp, snel de Nederlandse taal leren en de weg vinden in een doolhof van regelgeving. Ook moeten vluchtelingen zelf een inburgeringscursus regelen en op zoek naar werk, eventueel vrijwilligerswerk.

VluchtelingenWerk is een landelijke organisatie met heel veel vrijwilligers die vluchtelingen bijstaan in deze lastige opstartfase. Zij helpen hen met allerlei praktische zaken gedurende een periode van vijftien maanden na vestiging in een gemeente. Het doel van deze maatschappelijke begeleiding is dat vluchtelingen zo snel mogelijk hun draai vinden en integreren in de Nederlandse samenleving. VluchtelingenWerk werkt hiervoor nauw samen met (het sociaal team van) de gemeente en organisaties als de stichting SamenDoen.

Na deze periode van maatschappelijke begeleiding is het de bedoeling dat vluchtelingen steeds meer zaken zelfstandig oppakken. Als ze tegen dingen aanlopen waar ze toch even niet uitkomen, kunnen ze daarmee op het wekelijkse spreekuur in Meerkerk terecht.

VluchtelingenWerk is altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Mensen die belangstellen hebben, kunnen contact op met teamleider Hettie van den Berg, per email via hvandenberg@vluchtelingenwerk.nl of telefonisch via 06-12253176.


q www.vluchtelingenwerk.nl